Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Poraďte malou PC skříň

Nyní mám 10 let starý počítač ve skříni o velikosti zhruba 32 cm výška, 32 cm délka a 16 cm šířka. Je to strašně obrovské a zabírá moc místa. Potřeboval bych ho zmenšit a na ušetřené místo dát NAS Synology o 4 discích, který jsem si koupil.

Počítač budu kupovat nový, rozpočet mám 20-30 tisíc Kč (bez monitoru, nechám si ten, co mám).

Začal jsem se kvůli úspoře místa poohlížet i po all-in-one PC, které kupodivu nejsou drahé (dá se slušný najít za cenu 20-30 tisíc Kč, různá Lenova a Acery, HP nebo Mac jsou dražší). Jenže si nejsem jistý jeho koupí, pokud se něco porouchá, budu muset odnést do opravy vlastně celý počítač vč. monitoru (protože počítač je uvnitř toho monitoru).

S počítačem provozuji jen kancelářské práce, skypování a sledování filmů. Potřebuji na něm DVD/CD vypalovačku a všiml jsem si, že ta u malých skříní někdy nebývá. Pak potřebuji standardní výstupy na sluchátka, mikrofon, několik USB na periferie (skener, dvě tiskárny, myš, klávesnice, NAS, flashdisk... atd.), samozřejmě WiFi a připojení routeru, případně čtečku karet, ale tu mám externí.

A další věc, aby byla skříň pokud možno tichá, tedy možnost tichých větráků a nehlučného chlazení. Počítač mám v pracovně a vedle je ložnice, tak ať moc neruší rodinu.

Poradíte, na co se při hledání malé skříně zaměřit? Děkuji.

P.S. počítačům nerozumím, jsem jen obvyklý uživatel.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny