Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno problem s bootovanim z compact flash disku

v prvom rade skus ci mas spravne nastaveny BIOS tak aby z toho bootoval:
nabootuj z W98 diskety, fdisk, zrus vsetky particie na flashke, urob jednu novu, nastavit ako aktivnu, restart, fdisk /MBR, restart, format C: /s (predpokladam ze C: je ta nova particia na flashke).
Potom po restarte musi nabootovat z flashky. Ak nenabootuje tak mas nastavene blbo bootovane v BIOSe alebo nejaky iny problem v BIOSe.

P.S. ak z nej nabootuje, tak prepis z toho image co mas len particiu, nie cely disk. Ak chces robit take veci mal by si vediet ze nemozes prenasat image celeho disku medzi roznymi zariadeniami a BIOSmi - nemusi to vzdy bootovat (preco - to sa mi tu nechce zas vypisovat, ber to ako fakt).

P.S.2. aha citam nizsie ze to tvoj BIOS nevidi ako pevny disk ale ako big floppy. V tom pripade hladaj ci to v BIOSe nevies prepnut (nejake polozky tykajuce sa IDE removable, alebo prepnut to na hdd a rucne nastavit velkost apod.). Ak to nejde tak mas smolu, tu flash potom mozes pouzivat na bootovanie len ako floppy (ziadne particie, v DOSe to bude mat pismeno A: alebo B: alebo ziadne ak to BIOS nepodporuje vobec.
Este jedna moznost by bola ak by vyrobca k tej flash karte dodaval utilitu ktorou sa to da prepnut z removable na fixed, pozriet stranky vyrobcu.

... skus odpojit (a zakazat v BIOSe) disketovu mechaniku, nabootuj DOS z nejakeho HDD a skus dir A:, pripadne format A:, ze ci vidi tu flash ako A: (disketovka je odpojena takze ak tam bude A: tak je to ta compactflash).

este P.S.3. ak budes chciet skusat co som pisal na zaciatku prispevku tak predtym daj do BIOSu defaulty (load defaults, save and exit).

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny