Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno problem s bootovanim z compact flash disku

Zdarvim,
mohl by mi nekdo poradit s bootovanim z compact flash disku. Mam prumyslovy pocitac od Siemense, v nem byla original flash 1GB pripojena na misto HDD na IDE. Delam si jinou - kopii te stare v Symantec Ghostu 8.3. Cela zaloha probehne korektne a roztazeni take, ale pocitac mi z te nove nenabootuje. Nahravam to na flash PRETEC 1GB
HighSpeed 40x. Chtel jsem se zeptat jestli je nejaky hodne velky problem pri vyberu jine flash. Jstli jsou bootovaci a nebootovaci?

Změna kategorie, původně: Tipy, triky (host)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Jsi si jisty, ze na te flashce neni jeste bootovaci partisna? Oni to u pana Siemense dost zneprijemn…
mif 23.07.2007 15:16
mif
Na original flash je jen jedna partisna je nastavena jako Primarni a ma status Activ. Na te kopii se…
tjfe160 24.07.2007 10:13
tjfe160
Zkus si tu flesku nejdriv pripravit v nejakem "fdisk" programu (rozdelit jako prvni fyzicky disk, oc…
mif 24.07.2007 10:53
mif
To je prave problem. Kdyz pustim fdisk z win 98, tak mi napise, ze nenalezl zadne pevne disky, proto…
tjfe160 24.07.2007 11:29
tjfe160
Mohl bys ještě zkusit (bez záruky) si tu CF připojit jako disk do virtuálního počítače (VMware, Virt…
Pavel 24.07.2007 11:47
Pavel
Zkousel jsem to v Ranish Partition Manageru, ale ten mi nevidi zadny pevny disk a tak se nepusti.
tjfe160 24.07.2007 14:28
tjfe160
A zkoušels to ve virtuálním počítači (jak jsem to radill), nebo rovnou v tom průmyslovým PC? Pavel
Pavel 24.07.2007 14:52
Pavel
Zkousel jsem to jen v tom stroji ne ve virtualnim. S tim virtualnim nemam zadne zkusenosti.
tjfe160 24.07.2007 15:06
tjfe160
Asi bude stejně jednodušší koupit tu jinou CF; i když jsem se tě snažil od toho zatím "ochránit". Ta…
Pavel 24.07.2007 15:19
Pavel
Jeste jesli muzees dat typ na jinou compact flashku.(Zkousel jsem to toiz jeste na dve jine flashky…
tjfe160 24.07.2007 18:01
tjfe160
Pisal som ti uz ze moze to byt redukciou. Povodna flashka mohla byt bez DMA. Ak vypnes v BIOSe DMA a…
MM.. 24.07.2007 19:46
MM..
Mam ruzne redukce s DMA nebo bez neho.(Vyzkousel jsem asi pet redukci). Ta puvodni mela jumper na ma…
tjfe160 24.07.2007 20:53
tjfe160
To ze to zastane znamena pravdepodobne ze ta redukcia (s ktorou to zastane) nema zapojene piny potre…
MM.. 24.07.2007 22:04
MM..
Tak jsem to zkousel s original redukci a original CF a na ni se muzu v Fdisku podivat a tak jsem do…
tjfe160 25.07.2007 09:04
tjfe160
Ano ako pise Pavel toto bude nejaky problem v BIOSe. Nemusi to byt schvalne "osterene" proste tam mo…
MM.. 25.07.2007 13:04
MM..
Tak jsem asi nasel problem. Byl v druhu flash. Vsechny co jsem mel se tavri jko vymenitelne medium.…
tjfe160 26.07.2007 08:25
tjfe160
No tak to gratuluju. Byl by odkaz na ten průmyslovej PC? Rád bych se mrknul, co je to zač. Díky, Pa…
Pavel 26.07.2007 09:35
Pavel
Odkaz nemam, ale muzu ti rict toto: je to prumyslovy pc od Siemense a jmenuje se Simatic Panel PC 67… poslední
tjfe160 26.07.2007 11:10
tjfe160

Na original flash je jen jedna partisna je nastavena jako Primarni a ma status Activ. Na te kopii se mi vytvorila jedna partisna je jako primarni, ale ma status none a tvari se jako , ze na ni nic neni. Zkousel jsem ji v Partitoin Magicu nastavit jako primarni a aktivni, nejak se to povedlo, ale je tam nejaky problem na zacatku. Vytvoril se na ni druhy oddil ten muj a s tim prvnim nejde nic delat. A tak jsem zkousel v boot ini zmenit cectu k windows xp embedet z druheho oddilu, ale stale nic. Pise operacni system nenalezen.

Mohl bys ještě zkusit (bez záruky) si tu CF připojit jako disk do virtuálního počítače (VMware, Virtual PC) a v něm nabootovat z diskety (nebo jejího obrazu) Win98 nebo s RPM (Ranish Partition Manager). Ale dávej při připojivání té CF karty pozor, ať omlyem do toho virtuálu nepřipojíš jinej disk - mohl by sis ho odrovnat...

Pavel

Jeste jesli muzees dat typ na jinou compact flashku.(Zkousel jsem to toiz jeste na dve jine flashky od SanDisku kazda byla jina a nejde mi to ani na jednu- jedna byla nejaka obyc. a druha byla Extreme II).
Napadlo me jestli to nemuze byt v redukci CF/IDE ale to snad ne, kdyz mi ta original bootuje.
Diky moc za pomoc Lada

Pisal som ti uz ze moze to byt redukciou. Povodna flashka mohla byt bez DMA. Ak vypnes v BIOSe DMA a MWDMA tak by to malo fungovat so vsetkymi redukciami.
So sandiskami som nikdy nemal problem. Este by mohol byt problem v master/slave, slusne redukcie na to maju jumper, ta povodna ho mozno ignorovala a bola vzdy master, pozri si tu redukciu poriadne.

Strc tam sandisk, v BIOSe daj defaulty, restart, a vlez do BIOSu ze co kde detekoval. Musi detekovat niektory master ako sandisk blablabla, prip. ako harddisk so spravnou kapacitou. Detekoval? Ak ano tak restart z DOS diskety, fdisk, vidis tu flash ako HDD v fdisku?
Ak nie tak skus vliezt do BIOSu, nastavit to rucne na HDD (nie na "IDE removable"), a povypinat DMA a MWDMA (nastavit len PIO) a nabootovat DOS a spustit fdisk, vidis tu flash v fdisku?

Mam ruzne redukce s DMA nebo bez neho.(Vyzkousel jsem asi pet redukci). Ta puvodni mela jumper na master, ale ta original flash nevim jestli ma DMA nebo ne. Je to totiz Siemens. Nikde nenajdes vyrobce, protoze to pro ne nekdo vyrabi, ale pise to Siemens 1GB.
Jeste jedna zajimavost. Mam redukci, ktera ma urcite DMA a kdyz do ni dam stejnou CF(original co tam byla tak me PC taky nanabootuje, ale dostane se o krok dal a uz nepise operacni system nenalezen, ale stoji to , ze nahore vlevo blika podtrzitko nebo carka. A je videt, za bios hrabe na CF, ale nenabehne a kdyz tam dam CF PRETEC tak zastavi na operacni system nenalezen).
S tim SanDiskem to vyzkousim zitra dnes uz toho mam dost.Zitra se ozvu.
Jinak moc diky Lada

To ze to zastane znamena pravdepodobne ze ta redukcia (s ktorou to zastane) nema zapojene piny potrebne pre DMA.

Ako som uz pisal, najprv tam strc Sandisk a najprv sa nezaoberaj bootovanim, ale nabootuj DOS / W98-DOS z diskety a pozri sa ci ten HDD uvidis fdisk-om. To je prvy krok ktory musi byt splneny (bez neho nema zmysel riesit bootovanie). Ak ju uvidis fdiskom tak postup ako urobit tu kartu bootovaciu som uz pisal kdesi uplne hore.

Tak jsem to zkousel s original redukci a original CF a na ni se muzu v Fdisku podivat a tak jsem do te redukce strkal jine karty a s tema mi to nejde. Tak bude asi problem v kartach, ty se totiz tavri jko IDE REMOVABLE a kdyz je nastavim jako HDD a vypnu DMA mody, tak mi to stejne nejde. Musim nekde sehnat jine, ale je to divne, protoze jsem hledal na internetu a ta karta by mela podporovat DMA. No uz nejak nevim.

Ano ako pise Pavel toto bude nejaky problem v BIOSe. Nemusi to byt schvalne "osterene" proste tam moze byt chyba a vacsinu CF to blbo zdetekuje. Nie je na webe siemensu nejaky update BIOSu pre ten system? P.S. alebo BIOS pouziva nejaku specialnu featuru ktoru meju len niektore CF.

Skus este ako som pisal odpojit disketovku a bootnut DOS z HDD a pozriet sa ci tu CF vidis ako A: (skusit format A: apod)

Tak jsem asi nasel problem. Byl v druhu flash. Vsechny co jsem mel se tavri jko vymenitelne medium. A to je v tomto PC problem. Tak se mi podarilo sehnat SanDisk 1GB, ale s oznacenim Industrial Grade (jakasi prumyslova CF)
a ta se tvari jako HDD. Je tedy o dost drazsi, ale funguje.(no ale ma 3x tak vetsi vydrz nez ty obycejne (3.000 000 hod., vetsi pocet zapisu a je rychlejsi). Tak uz mi to jde.
Jinak vsem moc diky za rady.
Lada

Odkaz nemam, ale muzu ti rict toto:
je to prumyslovy pc od Siemense a jmenuje se Simatic Panel PC 670 V3.1(ale vsechny pc jsou pro nas upravovany v Nemecku ,dodava se do nich profibusova karta Profibus DP, s nainstalovanym software Sycon, S5 pro Windows, softwerove PLC.....a taky se vyndava HDD a davaji se tam flashky).
Jinak moc diky za rady.
Lada

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru