Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Notebook náhodně vypíná

Zdravím vespolek. Dostal se mi do rukou notebook HP Pavilion G6-1146SF v dost neutěšeném stavu, zlomené panty, plasty, nakřáplý displej, klávesnice v troubě. Rozhodl jsem se ho zachránit, protože deska s procesorem a grafikou (nvidia 520M) se zdála být v pořádku. Všechno jsem postupně nahradil. Ovšem projevila se ještě horší vada, nejspíš právě na základní desce. Notebook začal sám od sebe nepravidelně vypínat, restartuje se.
Zkusil jsem a nepomohlo:
> vizuálně jsem prohlédl desku lupou, opticky jsem nikde nenašel zádnou závadu, ani škrábanec
> kompletně rozebrat a složit notebook do posledního šroubku a znovu složit, přepastovat chlazení (integ. CPU)
> zkušební výměna RAM, hardisku, wifi modulu, klávesnice, mechaniky (všechny komponenty u kterých je to možné jsem zkusil jen odpojit a nabootovat Linux z flashky)

Nemáte prosím někdo nápad, kde hledat závadu, co vyzkoušet, abych nemusel měnit i základní desku? Vypínání je opravdu nahodilé, někdy jede notebook třeba 15 minut i v zátěži (AIDA64 stress test), jindy nejde ani 2 vteřiny v kuse, začne kolečko restartů, které třeba po 6tém či 10tém restartu samo přestane a notebook zase nabootuje. Někdy stačilo jen zavřít a otevřít víko s displejem, tím se přerušilo kolečko restartů a zase se rozjel. Občas se vypnul i když jsem stiskl šasi vlevo vedle klávesnice, tam kde je na desce procesor a většina portů, ale jindy zase nereaguje na stisk. Opravdu jsem nevysledoval žádnou pravidelnost. Jdu sem pro poslední záchranu, než ho asi nakopnu. Protože jestli budu kupovat ještě zákl. desku s int. procesorem, tak už se s náklady dostanu hluboko za hranici ceny celého notebooku. A z původního notebooku by tak zbyl jen modul RAM, hardisk, dvd mechanika a vrchní kryt displeje :-D

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny