Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Pár věcí ohledně jednoho pevného disku

Dobrý den. Potřeboval bych poradit s jedním takovým problémem. Trochu to rozepíšu.

Dříve jsem měl v PC dva disky. Jeden z nich SSD a druhý klasika plotnový 500GB Seagate. MBR se nacházel z nějakého mně neznámého důvodu na plotnovém disku a systém na SSD disku. Časem jsem dodal ještě jeden 2TB disk. Dnes se mi počítač nespustil. Read error occured, nebo něco takovýho. To jsem opravil pomocí instalačního disku. Zdá se, že MBR byl nově zapsán na SSD disk, protože nyní PC bootuje i bez připojeného 500GB disku.

Aktuálně se ale tento 500GB disk zobrazí ve windows pouze jako ikonka disku, písmeno jednotky a pokud se pokusím otevřít obsah disku, vyskočí mi okno, že byl přístup odepřen. Disk je poměrně starý, má naběháno přes 20.000 hodin. Počítal jsem s tím, že může odejít a tak je většina věcí z disku už na bezpečném místě. Nicméně, zajímalo by mně, jestli ještě existuje způsob, jak by se dal ten disk rozběhnout. Jsou tady lidi, kteří tomu jistě rozumí lépe, než já. Přidám výpis SMART toho disku. Ještě bych dodal, že spustit chkdsk na tomto disku jsem už vyzkoušel a téměř se to nehýbalo. Po hodině byl teprve na první fázi na 2%. Disk nekliká, nepíská a zdá se, že ani neškrábe. Do necelých 20.000 hodin byl dokonce bez vadných sektorů.

Takže, existuje nějaká možnost, jak by se dal disk rozchodit bez ztráty dat, nebo už je hin? Mockrát děkuji za odpovědi a přeji hezký den.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny