Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Problém po startu PC - nebootuje

Dobrý den,

po zapnutí PC se klasicky nenastartuje Windows 10, ale vyhodí chybu. Konkrétně tomu rozumím tak, že nebootuje, tak jediné na co to mé malé zkušenosti mohou svést je nějaký problém s pevným diskem. Počítač po zapnutí vyhodí první hlášku (#screen 1) a restartuje se. Znovu nenabootuje a tak už dá více možností (#screen 2). Možnost "pokračovat" PC restartuje a znovu vrátí sem. Možnost "odstranit potíže" nabídne více možností včetně automatické opravy (neúspěšné). Kromě ní také obnovení počítače do továrního nastavení. Ač systém uvádí, že dostanu na výběr, zda programy zachovat nebo odstranit, mám strach, abych o nějaké přeci jen nepřišel. Kromě těchto možností jsou zde ještě další (#screen 3).
Možnost "vypnutí" odhalovat asi nemusím. Bohužel netuším, jak mám problém řešit, zda je nutný nějaký zásah do BIOSu, nebo obnova systému je bezpečná (bezpečná pro mě = nedojde k ztrátě souborů).

Pokud by můj problém někdo dokázal vyřešit, nebo jen nastínit, byl bych velmi vděčný. Za jakékoliv rady děkuji a za nesprávné a nezkušené výrazy se omlouvám.

Screen 1:
http://uploaduj.clanweb.eu/uploads/1501172876.jpg
]1501172876.jpg
[/url]
Screen 2:
uploaduj.clanweb.eu
Screen 3:
1501124186.jpg

Předmět Autor Datum
Najprv mozes skusit ist do sekcie nastaveni spusteni, a tam nudzovy rezim. Ten nabehne? Ale innacce…
MM.. 26.07.2017 18:00
MM..
Nouzový režim naběhl. Jak mám dále postupovat, jak vyřešit z tohoto stavu daný problém? Mám absolvov…
Pepoun 26.07.2017 19:15
Pepoun
To je ale divne ze nabehol :) Lebo by podla mna nemal. Potom by som asi najprv skusil bod obnovena s…
MM.. 26.07.2017 19:18
MM..
Bod obnovy jsem nasel necele dva tydny zpet. Obnovil jsem, problem vsak stale pretrvava. Zadneho cis…
Pepoun 26.07.2017 19:48
Pepoun
Obnoveni "z bodu obnoveni" nemaze subory, ale pochybujem ze to teraz pomoze. Ale treba to skusit. Ak…
MM.. 26.07.2017 18:02
MM..
Dlužím ti velké poděkování. :) Po nastavení sata mode na AHCI počítač správně nastartoval. Jen jestl…
Pepoun 26.07.2017 20:13
Pepoun
Ku zmene mohlo dojst napr. ak to niekto vypol z 230V a je vybita knoflikova baterka na doske, tak sa… poslední
MM.. 26.07.2017 21:16
MM..

Najprv mozes skusit ist do sekcie nastaveni spusteni, a tam nudzovy rezim. Ten nabehne?

Ale innaccessible boot device je o tom ze nemas ovladac pre sata controller (t.j. softwarova zalezitost), a to sa moze stat vtedy ak si nieco bud vrtal v biose a prenastavil si bootovanie alebo sata mode (nastav to v biose spravne jak to bolo, sata mod bol asi ahci, bootovanie mas moznost len uefi alebo legacy takze to skusis prehodit), alebo bootujes z nejakeho USB sticku alebo sd karty alebo niecoho na com mas nejaku instalacku a zabudol si ze to mas strcene.

Svoje data si mozes odzalohovat tak ze nabootujes ubuntu z USB sticku/CD, a tam si vykopirujes data na ext.disk, a potom mozes robit obnovy na tovarne nastavenia bez zachovavania suborov.

To je ale divne ze nabehol :) Lebo by podla mna nemal. Potom by som asi najprv skusil bod obnovena systemu ak tam je nejaky spred par dni. Co s tym Windowsom bolo robene naposledy? Nejake cistenie alebo ine rozdrbavatka?
Ale plati vsetko co som pisal, len to je divne asi to potom neni nastavenim biosu ale treba si to pozriet co tam je nastavene u sata mode a v sekcii boot ci je UEFI mode povolene a toto sa da aj skusit zmenit.

Bod obnovy jsem nasel necele dva tydny zpet. Obnovil jsem, problem vsak stale pretrvava. Zadneho cisteni si nejsem vedom, na PC byla jen maminka (maily,..), k nicemu takovemu tedy temer jiste nedoslo. Zkusim se tedy podivat do BIOSu.

Obnoveni "z bodu obnoveni" nemaze subory, ale pochybujem ze to teraz pomoze. Ale treba to skusit. Ak tam mas nejake body obnoveni zo vcera apod.
Obnovu na tovarne nastavenia tam vobec nemas. Ani bitovu kopiu nemas, to by si o tom vedel. Takze tam neni nic co by ti mohlo zmazat subory.

Dlužím ti velké poděkování. :) Po nastavení sata mode na AHCI počítač správně nastartoval. Jen jestli se smím ještě zeptat, jak ke změně v BIOSu mohlo dojít? Je možne jej nějakým způsobem měnit i klasicky?

Ještě jednou díky za tvůj čas a ochotu, v servisu bych za to sázel už pěknou 500. :-D

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru