Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Přetočení VHS kazet na DVD (jiný formát)

Vím to jednoduše tak, že jednak převodem videokazet ať už VHS, miniDV nebo Video 8 se pár let zabývám tak trochu profesionálně a jednak to je napsáno v tabulce v návodu na straně 33. Tam jsou vypsány doby záznamu pro různá nastavení pro jedno i dvouvrstvá DVD. Při nahrávání přímo do PC toho víc nezjistíš - pro DVD jsou stanoveny určité standardy takže nemusím nic zjišťovat, prostě vím podle nastavení to nejdůležitější - datový tok. Z toho pak snadno odvodím velikost zaznamenaného souboru a dokážu odhadnout kvalitu převodu.
Pro záznam z kamery přímo do PC by ovšem byla potřeba nějaká zachytávací karta a ty kvalitní se buď již dávno nevyrábějí nebo se jejich cena pohybuje v řádu i desítek tisíc (BlackMagic Grass Valley). To co se dnes prodává na každém rohu nemůže v žádném případě konkurovat A/D převodníku v rekordéru. Proto se vyplatí dát si s převodem trochu práce.
Zvuk pokud je nastaven na stereo se stereo nahrává, jen v jednom kanálu je ticho, protože kamera pro něj žádný signál nedodává - je monofonní. Ale jak jsem psal - to lze velice jednoduše napravit v editoru videa.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny