Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Přetočení VHS kazet na DVD (jiný formát)

Tak abych to vzal popořadě. Kvalita i velice dobrých VHS odpovídá zhruba záznamu na DVD v kvalitě SP, tzn. datový tok zhruba 6,5Mbit/s. Záznam z amatérské kamery má ovšem obvykle kvalitu ještě o stupeň horší. Takže Ukládat v HQ (datový tok 9,5 Mbit/s) poskytuje slušnou rezervu, SP ovšem vyhoví bez problémů také.
DVD půjde zpracovat bez problémů, Vegas si s ním poradí. Vyzkoušel jsem Vegas 12.0 protože mám k dispozici jen tento trial. Nelze sice importovat do timeline voby z DVD přímo, ale Vegas umí DVD nagrabovat na disk do jednoho souboru mpg a ten pak již normálně importuje. Nějaké závažné degradace kvality není třeba se obávat, pokud bude výstup uložen s dostatečným datovým tokem nebude rozdíl mezi vstupem a výstupem okem postřehnutelný. Ano zajisté by bylo možné zachytávat obraz z kazety nějakým kvalitním zařízením přímo do PC v nekomprimovaném formátu, ale vzhlede k možnostem analogového VHS záznamu by to byla atomovka na mravence. A použití různých udělátek za pár stovek nepřinese krom mírné úspory času nic protože A/D převodník v DVD rekordéru je svými parametry někde úplně jinde. Navíc se mohou vyskytnout při zpracování problémy u kazet které nejsou v úplně dokonalém stavu (což je vcelku normální u záznamů z videokamery a navíc u starších běžné) s čímž si obvody rekordéru snadno poradí, pro USB převodníky je to obvykle nepřekonatelný problém. Dochází pak k různým poruchám v obraze jako třeba vytrhávání barev, poskakování obrazu atd.
Stejně tak si Vegas poradí se zvukem. Stačí vypustit kanál, ve kterém není žádná zvuková informace a Vegas vytvoří monofonní zvuk. Rozdělovat potom zvuk do dvou kanálů by bylo zbytečné, v obou by stejně byly naprosto totožné informace a jen by se zvětšovala velikost výstupního souboru (i když ne podstatně). Jen dodám, že zvuk z DVD rekordéru dvoukanálový bude, ovšem v jednom kanálu bude ticho. Proto se zvuk převede na jednokanálový (klik pravou myší do zvukové stopy). Z tohoto důvodu není třeba vymýšlet cokoli s úpravou zvuku mezi kamerou a rekordérem, vše lze udělat beze ztráty kvality v editoru videa, tedy v Sony Vegas.
Doporučuji zkouknout na YouTube kanál Cztutorials - obsahuje sadu tutoriálů pro Vegas od úplných začátků jako jsou třeba právě takovéto základní úpravy zvuku.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny