Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Přetočení VHS kazet na DVD (jiný formát)

Takže:
Ad 1 - už jsem psal, že Vegas neumí importovat přímo voby. Ale umí jinou věc a to komplet celé DVD převede na jeden adekvátně velký soubor mpg. Nemusíš mít obavy, nic se nepřepočítává takž eje to bez ztráty kytičky. Jen si musíš výsledný soubor pojmenovat tak, abys poznal jak šla DVD za sebou. Soubory, které Vegas uloží na disk pak už normálně importuješ, přidáš na timeline a zpracuješ podle libosti. Jestli byl jeden v HQ a druhý v SP je jedno.

Ad 3 (2 chybí) - na jednovrstvé DVD se vejde 1 hodina záznamu v HQ nebo 2 hodiny v SP kvalitě. Na dvouvrstvé (dual layer, DL) dvakrát tolik. Přes to vlak nejede. Ono je to většinou o pár minut víc, ale není radno s těmi minutami natvrdo počítat. Authoringový program si s délkou poradí, zvolí vždy maximální datový tok tak, aby se záznam na DVD vešel. Tady ovšem může být háček - neznám samozřejmě všechny authoringové programy a tak nemůžu tvrdit, že všechny pracují stejně, ale třeba Adobe Encore volí datový tok (tedy kvalitu záznamu) v určitém předem nastaveném rozmezí, takže nedovolí na DVD zaznamenat delší záznam než v kvalitě SP. Takže je lépe pamatovat na to při střihu a nesnažit se authoringovému programu podstrčit delší video než jsou uvedené meze.

Ad 4 - Ano. Video na DVD je vždy mpeg 2. Vegas ti nabídne předvolbu MainConcept MPEG-2 pro DVD Architect PAL video stream (4:3) nebo DVD Architect PAL Widescreen video stream pokud má být výstup 16:9. Tu použij ať už používáš Architect nebo jiný authoringový SW.

Ad 5 - ANo, v authoringovém programu můžeš vytvořit menu. Pokud se nebudeš snažit nacpat na DVD video delší než uvedené meze nemusíš mít obavy, že bys překročil kapacitu DVD, menu zabere pár set kB.

A poznámka - authoringové programy ti umožní buď připravené video přímo vypálit na DVD nebo uložit strukturu DVD na disk případně (Encore) vytvořit obraz disku (ISO). Takže můžeš připravené DVD uložit a vypálit některým z vypalovacích SW a nemusíš se obávat případného zničení DVD v případě, že by authoringový SW byl tak hloupý a nezjiztil si předem jestli kapacita DVD pro zamýšlenou akci dostačuje.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny