Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Firmware - je možné do napalovačky DVD vratit späť pôvodnu verziu?

To co si stiahol si rozbal napr. vo WinRARe alebo totalcommanderi Ctrl-PgDn. Mas tam flashovaciu utilitu a firmware. Firmware ma 1.8M takze sa ti nevojde na disketu takze potrebujes nejaky HDD s FAT/FAT32 kde si ten firmware das, aby si to videl z DOSu (alebo to napal na CDROM a DOS nabootuj s volbou "s podporou CDROM").
Nabootujes DOS (www.bootdisk.com) a spustis tu utilitu

nazov_utility.exe /cislo_mechaniky nazov_suboru_firmware.hex

Predtym preistotu odpoj vsetky ostatne mechaniky ak by si sa netrafil spravne s cislom mechaniky (ake cislo mechaniky treba zadat mas popisane na tej stranke na ktoru si dal link). Skus takto preflashovat najprv tu najnovsiu verziu. Mechanika musi normalne fungovat s najnovsim firmware ak nie je vadna a ak si pouzil spravny firmware - to som chcel zistit otazkami na ktore mi nechces odpovedat.

P.S. ty si to flashoval robil z Windowsu ??? Skoncilo to flashovanie korektne ? :!::!:
Preco robis veci ktorym nerozumies? Ja tiez nepestujem kytky, ptz by mi zdochli.

este P.S.2. je mozne ze ta utilita je Windows exe, v tom pripade pod DOSom spustit nepojde (vypise ze to nejde po DOSom alebo zblbne), v tom pripade mas smolu a ani pod DOSom nic neporiesis.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny