Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Problémy s Radeon grafikou

Zdravím, píšu ohledně (pravděpodobně) vadné grafiky. Dávám do do softwaru protože problém se zdá být ovladačem. Začalo to tím, že se občas posunul obraz na monitoru stylem jako na obrázku (jen pro představu, při tom posunutí screen vypadá normálně). Nejdřív stačilo změnit rozlišení pak ho hodit zpátky a bylo to v pořádku. Později se to stávalo častěji a nepomohla změna rozlišení jen restart pc nebo ovladače. Po menším googlení jsem se dočetl že to je ovladačem tak jsem ho přes Driver Booster 4 nechal upgradovat. Nějakou dobu se to zdálo v pohodě, nebo alespoň v menší míře ale začalo se pro změnu stávat, že obrazovka zčernala po pár vteřinách naběhla zpátky a vpravo dole vyskočila hláška že ovladač AMD přestal odpovídat a musel být obnoven, občas se to ale neobnovilo, zčernalo a obnovilo se asi 3x a pak to spadlo do modrý smrti, ta po 5 vteřinách zmizela ale zachytil jsem tam hlášku kterou jsem pak na googlu našel celou : "Device driver got stuck in a infinite loop. This usuaully indicates problem with the device itself or with the device driver programming the hardware incorrectly." Zkusil jsem ho proto odinstalovat a nainstalovat nejnovější z ofic. stránek AMD. To nepomohlo a teď se stává taky to že se obnovuje při zapnutí chromu (to jsem vyřešilo tím že se vypnula hardware akcelerace) nebo se to takhle restartuje ale už se to neobnoví, na monitoru se objeví DVI a po 3 vteřinách "No signal" přičemž PC zdá se jede (např je slyšet zvuk ze hry a při alt F4 je poznat že se vypla). Nakonec co se stávalo zřídka, že pc prostě zamrzlo včetně zvuku grafiky atd. Co se týče přehřívání tak speedfan hlásil při hře teploty CPU okolo 67 stupňů a grafika max k těm 60, což by prý nemělo být přes limit.
Za jakoukoliv radu předem dík

Specifikace PC:

Windows 7 Home Premium Home Edition
Grafická karta AMD Radeon HD 6800 Series
AMD Athlon(tm) X4 860K Quad Core Processor, 3693 MHz
8 GB RAM
Pevný disk ST1000DX001-1NS162 ATA Device (931 GB, IDE)
(SMART test vyšel OK)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
driver booster = divím se, že to PC ještě funguje. A jakpak jsi měřil teplotu té grafiky? Jaká tepl…
touchwood 04.08.2017 17:32
touchwood
Furmark jsem nedělal, dočetl jsem se že prý pokud nepoužívám overclock tak není potřeba. Teploty co…
Mechowak 05.08.2017 11:50
Mechowak
Pro použití Furmarku netřeba taktovat, otestoval kartu lze i na standardním nastavení. Jestli máš n…
Prasak 05.08.2017 11:53
Prasak
Ok furmark vyzkouším, těch 70% mě to ukázalo po tom co jsem zapl hru a 5 minut hrál, je to možná tak…
Mechowak 05.08.2017 12:03
Mechowak
Zdroj stárne a jeho elektrický vlastnosti se mění (vysychají kondenzátory), zvláště u těch levných m…
Prasak 05.08.2017 12:06
Prasak
Ok jak jsem na to tak koukal budu muset ten zdroj oddělat jediný nápis co jsem našel je 230VAC. Teď…
Mechowak 05.08.2017 12:16
Mechowak
Na ustálení obvykle stačí 15 minut. Při delším testu se projeví celkový větrání bedny, v prvních pat…
Prasak 05.08.2017 12:19
Prasak
OK, díky večer sem hodím spec. zdroje a výsledky furmarku.
Mechowak 05.08.2017 12:21
Mechowak
Tady je ten zdroj FSP Hexa Series HE-500. Co se týče toho furmarku nevěděl jsem pořádně kterej test…
Mechowak 05.08.2017 23:10
Mechowak
Teploty jsou teda hodně vysoký, ale nezkolabovalo to. Zkus k tomu puštěnýmu Furmarku ještě zatížit i…
Prasak 06.08.2017 00:28
Prasak
Memtest dopadl dobře, 0 chyb. Paměť i grafiku jsem zkusil vyndat a vrátit, furmark jsem dělal na kon…
Mechowak 06.08.2017 14:37
Mechowak
Tak ono je dnes o dost chladněji, než včera, tak aby ten furmark nedopadl líp. Pokud všechno šlapalo… nový
Prasak 06.08.2017 20:02
Prasak
Omlouvám se že píšu takhle pozdě, ale chtěl jsem tomu dát čas. Nevím nakonec co přesně pomohlo,ale z… poslední
Mechowak 23.08.2017 12:59
Mechowak

Pro použití Furmarku netřeba taktovat, otestoval kartu lze i na standardním nastavení.

Jestli máš na grafice při zátěži teploty jen do 70°C na HD6870, tak máš buď opravdu hodně kvalitní chladič na grafice, nebo ti to měří blbě. Zkus ten Furmark.
Taky napiš, co máš za zdroj, ta karta nemá zrovna malou spotřebu.

Ok furmark vyzkouším, těch 70% mě to ukázalo po tom co jsem zapl hru a 5 minut hrál, je to možná taky tím že jsem se bál toho přehřívání a tak jsem nastavil větrák na 100%. U toho zdroje nevím koukal jsem a nevidím u něj žádný štítek s informacemi. Osobně si myslím že slabým zdrojem by to nemělo být, chlápek co mi sestavoval PC počítal s touhle grafikou, navíc ty problémy začali až skoro rok po fungování PC. Teď když o tom tak přemýšlím začlo to pár měsíců po výměně HD (HD byl použitý a po půl roce odešel)

Ok jak jsem na to tak koukal budu muset ten zdroj oddělat jediný nápis co jsem našel je 230VAC. Teď to nestihnu, za pár minut jdu do práce , takže večer zjistim ten zdroj a udělám ten furmark, akorát ještě jak dlouho má ten furmark jet ? Co jsem četl někdo říká 3-4 hodiny někdo zase 15 minut.

Tady je ten zdroj FSP Hexa Series HE-500.
Co se týče toho furmarku nevěděl jsem pořádně kterej test vybrat tak jsem spustil ten GPU Stress test s nastavením 1920x1080, Antialiasing 8xMSAA ve fullscreen. Během prvních 3 minut to rostlo rychle až k 90 stupňům. Pak se to zpomalilo ale vyšplhalo se to k 97 což se pak dlouho drželo a ustálilo se to na 98 - 100 stupňů ve kterých se to posledních 5 minut pohybovalo. Nutno říct že FPS byli mezi 3 - 7 s tím že jsem měl celou dobu zapnuté furry object rendering a post FX (po 15 minutách jsem je zkusil jedno z nich vypnout a teplota pak rychle klesala a fps se zvedli na 30)

Teploty jsou teda hodně vysoký, ale nezkolabovalo to. Zkus k tomu puštěnýmu Furmarku ještě zatížit i procesor, například komprimací velkýho balíku dat (třeba filmy), do RARu, nebo ZIPu. Tím zatížíš celej systém a testneš stabilitu.
Ještě mě napadlo udělat test RAM (memtest) a čím nic nezkazíš, tak vytáhni a zastrč zpět do slotu jak paměti, tak grafickou kartu, může tam být blbej kontakt a pak to dělá paseku.

Ještě napiš tvoji základní desku.
(CMD, příkaz wmic baseboard get product, manufacturer)

Memtest dopadl dobře, 0 chyb. Paměť i grafiku jsem zkusil vyndat a vrátit, furmark jsem dělal na konec a dopadl překvapivě líp, tentokrát se teplota ustálila na 90-92 stupních. To vyčištění větráků dost pomohlo. Při tom testu jsem dával tu rar komprimaci (25gb složky) a žádný problémy.

Tak ono je dnes o dost chladněji, než včera, tak aby ten furmark nedopadl líp.
Pokud všechno šlapalo stabilně, tak už mě nic dalšího jednoduchýho nenapadá. Zkusit grafiku v jiným PC, zkusit jinou grafiku ve tvým PC, nová instalace Windows (pokud už neproběhla), abys vyloučil nějaký špatný ovladače.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru