Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem PWM displeje pouze na nižších úrovních jasu

Zajímalo by mě, jak je řešeno podsvětlení LED LCD, pokud nepoužívá PWM. Je v tom něco složitého nebo je to prostě jen tak, že je regulován proud (nebo přesněji výkon) diodami tvořící podsvětlení?
-U některých notebooků není PWM podsvícení vůbec, ani při malých úrovních jasu? čím to? To tam jsou tak kvalitní diody, že jsou použitelné (mají spektrum v tolernaci) i při nízkých proudech?
- Některé notebooky mají PWM až při nízkých úrovních jasu (<20% např). Tam je to tak, že při nízkém proudu diody by měly zabarvené spektrum a byly nepoužitelné?
- Některé notebooky mají PWM na všech úrovních? Tam je to z důvodu že jsou diody ještě méně kvalitní a nebo z důvodu, že se tím víc ušetří (pokud regulace PWM je levnější než proudová)?
-Některé notebooky (apple ≥2016) mají PWM 120 kHz. Z jakého důvodu? že je to levnější než proudová regulace? 120 kHz je už tak vysoké, že toho si už nikdo nevšimne.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
To tam jsou tak kvalitní diody Nikoliv, jen se nepouziji tak nekvalitni. Bohuzel, PWM jde casto ruk… poslední
RedMaX 05.08.2017 16:46
RedMaX

To tam jsou tak kvalitní diody

Nikoliv, jen se nepouziji tak nekvalitni. Bohuzel, PWM jde casto ruku v ruce s nekvalitou.

Abych rekl pravdu, proc to vyrobci i treba znackovy jako NEC pouzivaji tak agresivne nechapu take, zadny podstatny technicky duvod pro to neni.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru