Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem PWM displeje pouze na nižších úrovních jasu

Zajímalo by mě, jak je řešeno podsvětlení LED LCD, pokud nepoužívá PWM. Je v tom něco složitého nebo je to prostě jen tak, že je regulován proud (nebo přesněji výkon) diodami tvořící podsvětlení?
-U některých notebooků není PWM podsvícení vůbec, ani při malých úrovních jasu? čím to? To tam jsou tak kvalitní diody, že jsou použitelné (mají spektrum v tolernaci) i při nízkých proudech?
- Některé notebooky mají PWM až při nízkých úrovních jasu (<20% např). Tam je to tak, že při nízkém proudu diody by měly zabarvené spektrum a byly nepoužitelné?
- Některé notebooky mají PWM na všech úrovních? Tam je to z důvodu že jsou diody ještě méně kvalitní a nebo z důvodu, že se tím víc ušetří (pokud regulace PWM je levnější než proudová)?
-Některé notebooky (apple ≥2016) mají PWM 120 kHz. Z jakého důvodu? že je to levnější než proudová regulace? 120 kHz je už tak vysoké, že toho si už nikdo nevšimne.

Předmět Autor Datum
Nejdříve HT a teď PWM! co jiného než trollovina a ZP? Přesto odpověď adekvátní "dotazu": "UTFG!"
ms 05.08.2017 16:18
ms
To tam jsou tak kvalitní diody Nikoliv, jen se nepouziji tak nekvalitni. Bohuzel, PWM jde casto ruk… poslední
RedMaX 05.08.2017 16:46
RedMaX

To tam jsou tak kvalitní diody

Nikoliv, jen se nepouziji tak nekvalitni. Bohuzel, PWM jde casto ruku v ruce s nekvalitou.

Abych rekl pravdu, proc to vyrobci i treba znackovy jako NEC pouzivaji tak agresivne nechapu take, zadny podstatny technicky duvod pro to neni.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru