Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Výkyvy ve výdrži baterie ntb

ty odhady a měření se mi zdají totálně amatérské. Směrodatný údaj je spotřeba (kromě případů, kdy se baterka vybije předčasně při příliš velké spotřebě vlivem vnitřního odporu- "klekne dřív")
Co notebook hlásí je směrodatné asi jako co hlásí lidovci, pokaždé spoluhlasují s koalicí, ať je jakákoli. údaj o zbývající baterii operační systém může počítat naivně (podle okamžité spotřeby) nebo lépe (podle průměrné spotřeby (vážené/nevážené)) nebo kdo víjak ještě. Co už trochu má smysl je procentuální ukazatel baterie, pokud notebook správně umí odečítat náboj, ale i tak může dojít "k předčasnému chcípnutí", při příliš velké spotřebě , protože pak už systém není "konzervativní", tedy že by jen stačilo počítat náboj, které protekl baterkou, ale díky velké spotřebě stav baterky má ještě druhou dimenzi a to pokles napětí vlivem momentální spotřeby.

"Hra se na využití baterie podílí cca 15%" to máme jak chápat? A jak si k tomu došel? Jako že při běhu hry má notebook spotřebu X W a bez hry (100%-15%)*X W? Měřil jsi spotřebu při hraní a bez hraní? Proč tě rovnou při tom netrklo, že měření spotřeby je jediný správný způsob jak hledat problémy s výdrží a spotřebou?

To, že hlášená zbývající výdrž baterie takhle kolísá jak Kolesa je způsobeno těmi všemi faktory:
-předpovědní model "zbývajícího času" operačního systému
-aktuální spotřeba energie (ať už z hlediska, že minimálně tu nějak OS zohlední ve výpočtu ale i že způsobí pokles napětí baterie a nedovolí baterku vybít tolik, jako při nízké spotřebě)
-aktuální dostupný stav nabití
-určitá hysterze napětí článku na aktuální spotřebě

K konkrétnímu měření: je třeba si srovnat hodnoty Discharge rate měřiče baterie s CPU package power a stupněm podsvícení (a grafárnu taky, ale ne všechny hlásí spotřebu), abys věděl, které části kolik zhruba žerou, musíš zjistit Poslední nezmámou(v podstatě spotřeba "zbytku systému, kdyz jsi vypočetl discharge-package-grafika).

A to je problm nastavit si správnéGrafické nastavení?

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny