Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Výkyvy ve výdrži baterie ntb

A samozřejmě, hraní na baterku s velkou spotřebou (což je jednoduché si zjistit, jaká činnost má aktuální vliv na spotřebu) opotřebovává baterku mnohem rychleji. (ono i obyčejné používání notebooků při 5W také z podstaty opotřebovává baterku, záleží na celkovém přeneseném náboji z baterky) + o něco více zatěžuje nabíjení/vybíjení poblíž stavů nabito/vybito (nad 90% a pod 10%).

paradoxně vysokou spotřebu může způsobit i špatně napsaná webová stránka

Proto některé notebooky mají snížený výkon na baterku, má nevýhodu ve zpomalení a výhodu, že neznalý člověk se takhle rychle nezničí baterku. Samozřejmě to jde (de)aktivovat.

A "herní notebooky" obvykle mají i "relativně" vysokou spotřebu v idle, kvůli GPU, která nejde přepnout na Intel grafiku z různých důvodů (vysoké rozlišení, freesync gsync, 120Hz, 10bit). Podobné je to i u úsporných stavů procesorů, které jsou z podivných důvodu deaktovovány, ale to má menší vliv na tu spotřebu navíc. ... Většina lidí nemá ponětí, jakou minimální spotřebu by jejich notebook mohl mít a ani si to neumí najít/zjistit/ověřit a srovnat s aktuální spotřebou.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny