Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Výkyvy ve výdrži baterie ntb

Zdravím, mám nově herní notebook ASUS GL753VE-GC030T a zdá se mi, že baterie trochu blbne. Nemám s notebooky zkušenosti, takže nevím, zda je to normální. Při plném nabití má baterie výdrž kolem 6 hodin (po prvním nabiti hlásila dokonce 8), jenomže její výdrž velmi kolísá. Dokonce se mi zdá, že občas zcela nezávisle na zapnutých aplikacích. Navíc jsem dosud žádné náročné aplikace vůbec nezapnul ani nenainstaloval. Například po plném nabití jsem vypojil adaptér a jel jen přes baterku. Ntb hlásil při 98 % výdrž 3 hod+ (což rovněž nechápu), poté jsem zapnul nenáročnou hru Heroes of the Storm a výdrž najednou byla max 1,5hod + kolísání. Logicky tak dochází i k rychlému poklesu % výdrže. Během necelých 15 minut o 15 %, za nic. Po vypnutí hry se postupně baterie ustálila na 5,3 h při 83 % (takhle by to asi mělo vypadat). Samotná hra se na využití baterie podílí cca 15 %, přesto doba výdrže klesla z reálných 6 hodin na sotva 1,5 hodiny.
Při spuštění instalace jedné hry došlo k postupnému kolísání mezi 3,5 hodinami výdrže až 1,5 hodinou (při plném nabití). Při zapnutí hry opět došlo k poklesu až na pouhou hodinu + rychlé klesání. Po vypnutí hry se baterie znovu ustálila na normálu, kdy při 20 % (záměrně jsem nechal vybíjet) ukazovala 1,3 hod.
Je možné, aby vcelku nenáročné hry, programy nebo internet mohli způsobit takovou spotřebu výdrže zcela nové baterie, na herním ntb? Zbytečné aplikace, podsvícení, jas jsem vypnul či snížil.
Dále jsem si všiml, že navzdory parametrům ntb, hry volí grafické nastavení na úrovni mnohem slabšího stroje. Po pravdě jsem se s něčím takovým nikdy nesetkal. Co jsem měl k dispozici kancelářský notebook, tak s tím nikdy nebyly problémy, hra se vždy nastavila perfektně podle možností systému.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny