Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Přenos Windows 10 na nový HDD

Dobrý den,

TLDR:
Kopíruji data ze starého disku s poškozenými sektory, kvůli čemuž mi nepomůže klonování disku. Myslím si, že mám zkopírované vše důležité (Windows složku, Program Files, soubory v C:/ složce, atp.), ale přesto se mi nový disk v notebooku vůbec nespustí.

Úvod:
Mám 3 roky starý notebook na kterém dosloužil disk (opakovaná BSD s různými kódy chyb, nepoužitelný pomalý systém ze dne na den). Jde o legální Windows 10 ve verzi z května (tehdy odešel). Virus to být nemohl, S.M.A.R.T. mi vyplivl, že je disk na vyhození, že je skoro mrtvej. Záloha dat proběhla v pohodě a teď potřebuji přesunout systém na nový disk a následně i data.

Všechny práce provádím na jiném notebooku s Windows 10 v poslední verzi tak, že mám oba disky zapojeny přes SATA-USB krabičky.

Klonování disku:
Nepomohlo s programem AOMEI Backupper ani EaseUS Todo Backup, pokaždé po pár hodinách vyplivly chybu zápisu sektoru, protože je X sektorů zničených.

Kopírování složek:
To mi zřejmě zbylo jako jediná možnost kvůli vadným sektorům...
- Začal jsem tím, že jsem nový disk nastavil jako GPT, stejně jako byl starý
- Klonováním jsem zkopíroval alespoň 2 zálohové partitions disku, které nebyly poškozené a zbytek disku jsem udělal jako partici - primární oddíl v NTFS
- v systému mám samozřejmě zobrazeny skryté i systémové soubory Windows
- Začal jsem kopírováním všech souborů v kmenové složce C:/ jako bootmgr, bootnxt, hiberfil, pagefil, swapfile, tinestmp
- pak jsem zkopíroval důležitě znějící složky jako Windows, Program Files, Program Files (x86), ProgramData, Recovery, Boot, atd.
- Stáhl jsem si WinMerge a porovnal jsem si složku Windows na starém disku a na novém a co mi chybělo kvůli vadným sektorům nebo chybně nastaveným přístupovým právům Windows security, tak jsem dokopíroval a vyřešil

Co ještě musím udělat, aby mi nový disk fungoval? Nějaké nápady, zkušenosti?

Vím, že když býval běžný MBR, tak ten zajišťoval nabootování systému, ale když byl staý disk na GPT (ne MBR), tak by to i tak mělo bootovat, ne?

Omlouvám se za své neznalosti a budu rád za pomoc.

EDIT:
Otázka mimo soutěž:
Přemýšlel jsem i o instalaci Windows10 na novo na nový disk, ale na mém notebooku (HP Probook 450 G0) nikde nevidím nálepku s Win Produktovým číslem, ani tam asi nikdy nebyla. Bylo to tehdy Win8, které jsem následně upgradoval na Win10. Ale mám s Win spojený Microsoft účet, tak by si Microsoft mohl pamatovat můj Product kód, ne? Nemáte s tím zkušenosti?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Díky za všechny komentáře. Nakonec jsem udělal čistou instalaci a instaluji znovu programy. Přijdu j…
Rainmaker 07.08.2017 12:08
Rainmaker
Nielen-že ide, ale išlo. Do budúcna: Ak si spravíš Image systémového oddielu alebo Image komplet d… poslední
Nuda 07.08.2017 18:04
Nuda

Nielen-že ide, ale išlo.

Do budúcna:

Ak si spravíš Image systémového oddielu alebo Image komplet disku so zarovnanými oddielmi (ktorý si mal mať po ruke), obnovíš v budúcnosti OS W10 pri SW alebo aj pri HW probléme v prípade vadného disku ak kúpiš nový pevný disk so zachovaním nainštalovaného SW a osobných nastavení.

Image (bitová záloha) vyrobená výhradne pri uspatom OS (pod WinPE, Linux) tvorí jedinú a zaručenú ochranu spôsobenú nečakanými problémami.

Sú platené backuppery na trhu, ktoré dokážu obnoviť systém zo zálohy aj v prípade komplet výmene nového HW, ZD, RAM, prípadne na úplne nový PC.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru