Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jaký přístroj koupit pro rozšíření wifi signálu v panelovém bytě?

Prosím o radu, jak rozšířit pokrytí bytu v paneláku wifi signálem = jaký přístroj koupit. Internet máme od UPC - router Cisco EPC3925 (dále RC), který umožňuje připojení přes klasické LAN kabely i bezdrátově. Poblíž RC vše funguje dobře - přes kabel i přes wifi.

Problémy s wifi připojením máme ve vzdálenějších koutech bytu, kam jde signál přes 2-3 panelové stěny. Jak to nejlépe vyřešit bez vrtání skrze panely? Chceme wifi signál šířit vzduchem (bez kabelů) od RC do nějakého jiného zařízení, které by signál zesílilo a poslalo bezdrátově dál do bytu. Co doporučíte? Koupit repeater či access point? Nebo router, který umí vše?

Přístroj může být zavěšen na zdi nebo i na stropě. Nechceme žádný z repeaterů, který se připojuje přímo do zásuvky, neboť pravděpodobně nemáme zásuvku na ideálním místě pro šíření signálu :-)

Máte prosím tipy, co koupit nebo aspoň podle čeho si vybírat?
Standard 802.11n či 802.11ac? 2,4 GB či 5 GB či oboje? Značka Asus či něco jiného? Jaký minimální zisk antény doporučíte?

Prioritou je kvalita a spolehlivost, cena není rozhodující.

Nepotřebujeme vytvářet domácí síť a sdílet např. tiskárny, nepotřebujeme streamovat hudbu ani domácí cloud.

Děkujeme předem za tipy :-)

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny