Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno článek o šmírování na netu - co je pravda

na stránce https://365tipu.cz/2017/08/08/tip854-facebook-vas- smiruje-vsude-kde-to-jde-jak-se-zbavit-smirovani-f acebookem/]o šmírování facebooku[/rul] by mě zajímaly některé podivné detaily:

Váš pohyb na Internetu nesleduje jenom Facebook. Dělají to i klasické prohlížeče, Google Chrome, Microsoft Edge a další. Schovávají si historii vašeho prohlížení, nahrávají ji do cloudu, analyzují

zajímalo by mě , jaké prohlížeče a jak konrétně to dělají a co konkrétně sledují. A druhá věta kam do cloudu nahrávají ji?
- Pokud nepočítám výchozí chování chrome, že u google search odesílá RLZ - stačí redefinovat vyhledávač a odmazat "pročistit" hledací řetězec. Za další, některé pohlížeče mohou odesílat metadata o stahovaných souborech (u chrome mě překvapuje) "kontroluje se zabezpečení" po stažení. To se dá najít a vypnout jak? Jaké další sledování se tam děje? Myslím tím něco víc než klasickou historii, což je esenciální funkce browseru ,ale nějaké jejké vyzrazení z PC.

a

Výše popsané je poměrně dobře uskutečnitelné na počítači (Windows, OS X, Linux) nebo na tabletu s Windows. Ve Windows k tomu bude přistupovat ještě všudypřítomná snaha samotného operačního systému vás sledovat (už i tam existuje cloudový účet umožňující vás najít všude)

jak je myšlena věta, že cloud.účet mě může najít všude?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Smirovani na netu patri do konspiracnych teorii. Nikto nic nesmiruje. Vystavoval by sa riziku recipr…
Kilo.Viktor 09.08.2017 19:09
Kilo.Viktor
Takže Google, FB apod. o tobě nesbírají informace, aby ti mohli nabízet odpovídající reklamy? poslední
Jan Fiala 10.08.2017 06:57
Jan Fiala

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru