Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem wifi a mensi penzion

Odkaz riaditelovi, ze mu siet rad nastavim...pretoze sa tym uz roky zivim;o).
Ale takymto stylom to nepojde, pretoze:
- musis najprv preliezt celu siet, aby si si vedel zakreslit mapu infrastruktury pokial nebola spravena (ja ju pre zakaznikov robim vzdy prave pre taketo pripady)
- pobehat cely penzion s merakom a zistit, kde je aky signal
- prezriet si jednotlive ap, ake na kanale pouzivaju, ako je nastaveny roaming, modulacia ...tad
- potom mozes spravit nejake rozhodnutie, cize preladenie kanalov, zmena nastaveni v AP, premiestnenie AP, zredukovanie poctu a pod.

Ak sa bude riaditel pytat tak cele toto ho bude stat par stoviek eur minimalne, ale siet potom bude fungovat bez problemov. Navyse bude musiet platit za dialkovy dohlad lebo takato siet sama o sebe bez dozoru fungovat nebude.
P.S. Bol som pred par tyzdnami v Sturove, byvali sme v penzione, kde bolo adsl pripojenie a cele psochodie zabezpecovala jedna UBNT na chodbe...ta UBNT je super napriek tomu internet vypadaval viac ako je vhodne. AP nemohlo pokryt cely penzion a navyse bolo zapojeny za lacny dsl router, ktory robil DHCP a hoci som bol na AP pripojeny net nesiel...tipoval som kvoli naplnenej dhcp tabulke, ale ked som oskenoval siet nasiel som tam len 3 klientov, takze tym to nebolo a net nesiel. Vzhladom na to, ze ja aj na dovolenke musim mat pristup na net toto povazujem za velke minus a osobne uz do takeho penzionu nepojdem. Toto mozes tiez odkazat riaditelovi, aby si uvedomil, ze na takychto veciach by setrit nemal.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny