Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Alza / e-shopy

Dobrý den, zajímalo by mě, jak funguje navrácení zboží k prodeji, když jej majitel vrátí během 14 denní lhůty zpět? Toto zboží posílají ke kontrole na servis, který trvá 30 dní či méně? A poté jde zboží k prodeji znova jako nový kus či jako zánovní / rozbalený?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Jelikož je dotaz na Alzu,tak zůstaneme u ní. Alza specifikuje prodej zánovního,nebo rozbaleného zbož…
kozakl 12.08.2017 07:37
kozakl
Jak na Alze tak i na CZC někdo napíše sem tam že mu jako nový přišlo použitý zboží,takže sice to maj…
sambilionk 12.08.2017 08:16
sambilionk
U ty Alzy nevim, nakupuju tam min, ale na CZC znamena Pouzity, ze to nekdo mel treba vratil do 14 dn…
RedMaX 12.08.2017 21:17
RedMaX
No právě že to nepoznáš krabice se nepečetí dneska jako dřív,když jsem kupoval ROG prkno u CZC tak n…
sambilionk 12.08.2017 22:44
sambilionk
Obvykle bývá antistatickej obal, ve kterým je deska/grafika, přelepenej lepící páskou. Málokdy se to…
Prasak 12.08.2017 22:49
Prasak
Tak to nevím asi jak u čeho,to prkno bylo v antistatickém obalu jenom vložený,lepený nic nikde nebyl… nový
sambilionk 12.08.2017 23:00
sambilionk
Tady trochu nesouhlas. U Alzy nenakupuješ,ale víš,že podvádí. To není hezké. Alza jako jediná má slu… nový
kozakl 14.08.2017 10:18
kozakl
Alza to řeší okamžitě, alespoň mi to tak více lidí řikalo, nikdy jsem to nezkoušel. Prodává to pak z… nový
ml1 14.08.2017 10:56
ml1
Píši z jiného PC... ještě bych chtěl dodat že se jedná o notebook (Asus) a že jsem našel v mobilu fo… poslední
Honza455 15.08.2017 18:57
Honza455

Jak na Alze tak i na CZC někdo napíše sem tam že mu jako nový přišlo použitý zboží,takže sice to maj o něco "levněji" použitý/rozbalený jenže otázka co dostaneš když kupuješ nový.(a to použitý jen tak nezjistíš pokavaď to nemělo nějaký prase protože už se většinou pečeti na krabice u ničeho nedávaj,samostatná kategorie asi co dávaj do sestav,tam nějakej vrácenej kus nikdo stejně nezjistí.:-) )

U ty Alzy nevim, nakupuju tam min, ale na CZC znamena Pouzity, ze to nekdo mel treba vratil do 14 dni bez udani duvodu a neslo to zpatky zabalit tak, aby to vypadalo jako novy. ]:) Ale videl jsem na vlastni oci, jak prodali v pohode i vracenou desku kamosovi jako novou, samozrejme to vratil take. Vdy to chce kontrolovat po prevzeti, jestli to opravdu nevypada, ze uz krabice byla otevirana a kdyz tak proste vratit bez udani duvodu. Alza predpokladam bude to same.

No právě že to nepoznáš krabice se nepečetí dneska jako dřív,když jsem kupoval ROG prkno u CZC tak normální otevřená krabice,sem se na to jenom optal že to není nijak zalepený apod a ukázal mě tam pár o dost dražších kousků MB a GPU ani jedna nebyla nijak pečetěná,takže pokud to neměl doma nějakej chlívák tak bez šance to poznat.(což pak ty kde už je to viditelný na něčem měl buhví kdo dělal s tím buhví co a jak jsem psal vrácený prkno Intel ohlý piny, což jen tak pohledem nepoznáš a pak se dohaduj že to udělal nějakej kretén co vrátil tu MB nefunkční a ne ty když budou tvrdit že to "kontrolovali" po vrácení.)

Tady trochu nesouhlas. U Alzy nenakupuješ,ale víš,že podvádí. To není hezké. Alza jako jediná má službu,že za malý peníz si zaplatíš okamžité vrácení zboží,nebo do 14ti dnů. Ono zabalit zpět třeba grafiku tak,aby to průměrný nakupující nepoznal,je skoro nemožné. Jestli v CZC ti zboží dají do papírového sáčku,tak to je jiná. Reklamu Alze nedělám,ale nakupuji často,i měním zakoupené zboží,reklamace vyřizují standartně. Objednal jsem v neděli večer (včera) a ještě po 20:00 odpověď SMS - zboží je k vyzvednití v pondělí (dnes) od 9:00. Vždy je dobré používat své zkušenosti,než trvrdit to oblíbené - všetci kradnů.

Alza to řeší okamžitě, alespoň mi to tak více lidí řikalo, nikdy jsem to nezkoušel. Prodává to pak zvlášť (jako zánovní nebo jak tomu řikaji), pochybuju, že to někam posílaji, to většinou neposílaji ani reklamace.
Reklamoval jsem tam jednou disk (přestal se hlásit), čekal jsem, že ho někam pošlou ale technik po prohlédnutí (asi že neni otřískaný) vystavil dobropis na nový. Druhá reklamace byla televizní karta, kterou jsem právě koupil jako z těch vrácených a nefungovala (stejně jako 50% těch co psali recenze, druhých 50% si ji chválilo). Tak jsem ji tam donesl zpátky jako reklamaci i když jsem si řikal, že by bylo snad jednodušší ji vrátit (ale tak jsem si řikal, že ji třeba opraví nebo vymění, mají na to 30 dnů). Byly mi vrácené peníze, takže z mého pohledu v pořádku. Poté co mi byly vráceny peníze (takže jsem měl své zpátky) jsem právě tomu pánovi za přepážkou řikal, že jsem se rozhodoval, jestli to radši nemám jenom vrátit, že jsem si nákup rozmyslel. A on s úsměvem odpověděl, že takhle jim tam také některé zboží obíhá třeba půl roku, než si toho někdo všimne, třeba televize, které nesvítí půlka obrazovky, a nikomu se nechce řešit reklamaci. Z toho plyne, že u toho vráceného zboží asi netestují nic. A taky to svědčí o tom, jak lidé věří v účinnost reklamace (30 dnů, během kterých si může obchod vymyslet leccos) oproti vrácení zboží do 14 dnů. Ostatně také nerad cokoliv reklamuju.

Píši z jiného PC... ještě bych chtěl dodat že se jedná o notebook (Asus) a že jsem našel v mobilu fotku serioveho čísla tohoto notebooku na asus stránkách, když jsem jej ještě měl. Číslo je kombinací písmen a číslic, celkem 15 znaků. Kdyby se stalo, že by mi přišel stejný kus (který by ale správně neměl být už jako "nový", nýbrž zánovní či rozbalený), tak poznám to podle tohoto čísla?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru