Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak zachránit smazané fotky?

dobrý den, omylem jsem na svém mobilu smazal všechny fotky.. což mě štve, protože to byly všechno vzpomínkový fotky.. nevíte jestli se dají ještě nějak zachránit? asi ne co?:(
Změna předmětu, původně: FOTKY (karel)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
1) okamžitě udělat zálohu/image (bitovou kopii) té karty nebo vnitřní paměti nebo co to bylo (a ješt…
ml1 14.08.2017 13:20
ml1
Jen se zeptám, jak/čím se dá udělat bitová kopie vnitřní paměti telefonu?
L-Core 14.08.2017 19:41
L-Core
Podle mě by to mělo v režimu mass storage jít stejným způsobem jako kopie kteréhokoliv jiného disku.… nový
ml1 15.08.2017 15:06
ml1
Jen dodám: Bez ohledu na to, zda LZE (?) pro tento případ aplikovat GetDataBack (to neřeším), pokud…
Al2 14.08.2017 20:37
Al2
Já si právě na něco takového matně vzpomínám (jako že snad i ukazoval fotky), ale nechtěl jsem šířit…
ml1 15.08.2017 13:29
ml1
Rozumím. Bohužel těch 100 MB je aditivnich, neni to tak, ze po každém spuštění to obnoví 100 MB dat,… poslední
Al2 15.08.2017 22:01
Al2

1) okamžitě udělat zálohu/image (bitovou kopii) té karty nebo vnitřní paměti nebo co to bylo (a ještě radši vypálit získanou bitovou kopii na DVD/BD aby bylo k čemu se vrátit)
2) pracovat raději s tou image
přesný postup je na delší vysvětlování a záleží na software, který máte k dispozici. Mimochodem Recuva mi něco řiká a nevzpomínám si, že by mi pomohla, ani si nepamatuju .

Mě se osvědčil GetDataBack ( https://www.runtime.org/data-recovery-software.htm ), ale je otázkou, jestli Vám ty fotky stojí za 2500 korun, co ten program stojí (mám ho už několik let koupený a zachránil už toho mnoho). Ať tak či tak, zkuste si demo, to dělá všechno jako plná verze, jenom neobnovuje (můžete si zobrazit soubory, které vidí, ukáže vám snad i kousek souboru ale nezkopíruje vám ho).

Rozhodně nepoužívejte žádný program, který na kartu zapisuje (PhotoRec&DataRecovery), jedině to spouštět na kopii té image, pokud se Vám ji podaří připojit jako disk (v linuxu nic složitého, ve windows na to existují utility a windows10 to prý umí sám) nebo pokud ten program umí pracovat se souborem obrazu.

Podle mě by to mělo v režimu mass storage jít stejným způsobem jako kopie kteréhokoliv jiného disku. Interní disk fotoaparátu nebo kamery tak kopíruju běžně. Ale jak přinutit windows 7-10 aby připojil telefon jako mass storage (a ne třeba MTP) se mě neptejte, když naposledy někdo z telefonu potřeboval zkopírovat soubory, povedlo se to až v linuxu. Pokud jde o sw, tam je víc možností, kromě GDB (který není zadarmo) mám vyzkoušené tři programy. Prvním je hexadecimální editor wHex (ten musí běžet s právy správce, aby mohl přistupovat k disku). Druhým je ImdiskDisk. Přesnější identifikaci ještě doplním. Třetí mi nějak vypadnul z hlavy, nevím jestli jsem nezapočítal i ten GDB. Bavíme se samozřejmě o windows, protože v linuxu to je daleko jednodušší (stačí F5 v DoubleCommanderu (apod.) na potřebné položce, nebo zvolit "vytvořit image" ve správci disků).

Jen dodám:

Bez ohledu na to, zda LZE (?) pro tento případ aplikovat GetDataBack (to neřeším), pokud si dobre vzpomínám, tak i trial zdarma verze obnoví zdarma prvních 100 MB dat, pak uz nutí ke koupi.

Edit: Recuva je podstatně slabší tool, nez GetDataBack

Já si právě na něco takového matně vzpomínám (jako že snad i ukazoval fotky), ale nechtěl jsem šířit bludy. Já ho kupoval, když jsem potřeboval obnovit 50GB soubor z jednoho externího disku, jediný, jehož kopii jsem nenašel. Tam mi samozřejmě ten limit nestačil, ale viděl jsem, že ho obnovit dokáže. (Ostatně dyť byla nečitelná jen jedna kopie $mft, tak jsem nechápal, proč by to nemohl dokázat i sám windows, druhá kopie mft byla v pořádku. Bohužel tehdy ještě nástroje na obnovu ntfs nebyly tak běžné a podpora ntfs v linuxu byla ve fázi experimentů.) Ale než mi stačil přijít klíč (než banka poslala peníze, než se moje púlatba spárovala s objednávkou, než prodejce nechal u výrobce vygenerovat klíč na mé jméno, než mi ho poslal, celá věčnost), tak jsem soubor obnovil tím, že jsem od počátečního sektoru zjištěného v GDB zkopíroval potřebný počet sektorů v wHexWiev (další užitečný nástroj) a světe div se soubor fungoval a nelišil se od toho získaného v GDB.
GetDataBack s velkou pravděpodobností lze (musí se přepnout na zobrazit deleted a radši i duplicate, protože ve výchozím nastavení je spíš na obnovu zničeného systému souborů než na smazané soubory), respektive pokud ne, tak pak už těžko něco jiného. Prvích 100MB to by mohlo být 10-20 fotek, to neni zase tak špatné, ale hádám, že těch fotek bude daleko víc. Pokud by šlo ten postup opakovat (tedy při každém spuštění 100 mega, mohlo by to problém vyřešit).

Rozumím. Bohužel těch 100 MB je aditivnich, neni to tak, ze po každém spuštění to obnoví 100 MB dat, asi si to nekam ukládá, možná do registrů, možná kulišácky nekam jinam, nevim, nepotřeboval jsem to tehdy resit, ten limit 100 MB mi tehdy stačil. Ale GDB je fakt dobrej tool ...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru