Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Na 386 jaký systém?

Dobrý den, obracím se na vás s prosbou o pomoc, stejně jako se na mne obrátil jeden soused na chatě...
Někdo mu dal počítač..Nevim o něm nic, ale podle toho co mi ukazoval, tak mu tam naběhne bios , příkazová řádka a konec, takže tam nemá žádnej operační systém. Něco mumlal, že by to měla být 386ka a že ten co mu to dal, říkal ať si sežene Windows 95, jinak že mu to bude stačit na psaní, co on chce.
No a kámen úrazu je v tom, že jsou prázdniny a já se bojím jet na chatu, aby mě tam zase neotravoval celý den, minule ze mne vymámil, že jsem mu slíbil, že až příště přijedeu, že mu s tím pomohu a že mu tam něco dám aby mohl psát na pc.
Prosím o radu, tedy, jak na věc...
Na blešáku jsem mu koupil originál Windows 95, německy. Takže pokud to rozběhne, bude se ještě učit německy, ale to je vedlejší a už jeho boj..
Chtěl jsem vědět jestli se Win 95 instaluje stejně jako například WIn 98, což z nabootování z cd, nebo je v tom ještě nějaká bota, že tam musí mít nejdřív Dos?
A zdali právě je to vůbec reálné mít WIn95 na Procesoru 386, nebo mi prosím poraďte jinou variantu, aby tam mohl alespon něco nacvakat a uložit si to jako text, to je jediný o co mu jde...

podrobnosti případně vysvětlím...:)) (jak o sousedských vztazích, tak o něm)

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny