Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno regulace otáček Speedfanem

Používám pro regulaci otáček Speedfan. Chtěl bych ale dořešit dva problémy:
1. Speedfan se mi po spuštění nesbalí do minimalizované podoby (do lišty) a musí se ručně odkliknout. Připomínám, že jsem u zástupce nastavil ve vlastnostech spouštění v minimalizovaném okně.

2. PC používají i jiní uživatelé (mají svůj uživatelský účet). Speedfan mám umístěný v Documents and settings v sekci All users - Po spuštění, aby došlo k regulaci otáček automaticky, ať se k PC přihlásí kterýkoliv z uživatelů. Ostatní uživatelé mají nastavena práva tak, že nemají administrátorská povolení. A to je asi problém, protože po spuštění Speedfanu se objeví hláška, že nelze zapisovat do souboru speedfanparams.cfg. Ten je umístěn v mé složce. Jak se to dá vyřešit? Anebo zkusit jiný program na regulaci?

Předmět Autor Datum
1) Nastav spousteni v minimalizovanym okne v nastaveni Speedfanu - u mne to funguje bez problemu 2)…
kubik 01.08.2007 15:26
kubik
1)Jsem pako. Vůbec jsem si toho nastavení v konfiguraci nevšiml. Díky. 2)Asi jsem se špatně vyjádřil…
sikin 01.08.2007 19:15
sikin
Ten subor su predsa konfiguracne data, kazdy pouzivatel si predsa moze nakonfigurovat inac preto je…
MM.. 01.08.2007 19:25
MM..
Nakonec jsem to vyřešil tím, že jsem program odinstaloval a znovu nainstaloval, ale ne do Program fi… poslední
sikin 06.08.2007 17:55
sikin

1)Jsem pako. Vůbec jsem si toho nastavení v konfiguraci nevšiml. Díky.
2)Asi jsem se špatně vyjádřil. Ten program je samozřejmě v Program Files. V Documents and settings jsou pouze zástupci pro spouštění jednotlivými uživateli a protože by se to mělo spustit u všech při přihlášení, umístil jsem zástupce Speedfanu do All users.

Ten subor su predsa konfiguracne data, kazdy pouzivatel si predsa moze nakonfigurovat inac preto je to v lokalnom adresari. Je viac moznosti ako to riesit
a) vytvorit speedfanparams.cfg (skopirovat original) do documents and settings (do spravneho adresara, tak ako bol tvoj original) pre kazdeho pouzivatela.
b) prinutit program hladat ten subor inde (ak sa to da, zavisi od toho kolko cas a chuti mal programator daneho programu robit to volitelne). Bud je ta cesta k tomu priamo v nastaveniach programu, alebo je v registroch (HKLM alebo HKCU - software - vyrobca - speedfan (daj si vyhladat v registroch speedfan a pozri si ci tam nie je cesta na config subor)). Ak nie je ani v registroch tak ostava len moznost a)

P.S. aj keby mali ostatni administratorske prava tak sa len tak nedostanu do tvojej zlozky (museli by si to prestavit). Este ma napadla jadna moznost - nastavit prava pre ten tvoj documents and settings adresar kde je ten cfg subor prava na citanie (ak to nebude stacit tak aj prave pre zapis) pre everyone.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru