Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Viacjazyčná stránka - najlepšie možnosti?

Podarilo sa mi rozchodiť prepínanie jazykov na stránke cez session. Čiže jedna kópia stránky otvára viacjazyčnú databázu a teda je kompletne preložená do viac jazykov. Čo si o tom myslíte? Ja som to nakoniec zavrhol a urobil som viac index.php pre každý jazyk a ten otvorí hlavný index_mani.php, čiže vyhľadávače nebudú mať bordel v obsahu. Aké je podľľa vás najhodnejšie riešenie? (podľa mňa to riešenie cez session dokonale odrovná vyhľadávače.)

Předmět Autor Datum
Ja som to nakoniec zavrhol a urobil som viac index.php pre každý jazyk a ten otvorí hlavný index_man…
MM.. 01.08.2007 18:59
MM..
Cez session som to urobil tak, že bol jeden index.php a ten otváral sekcie a podobne. Jazyk sa načít…
msx. 02.08.2007 23:23
msx.
Akym sposobom vidi vyhladavac rozdiel? Je rozdiel v URL? Podla coho zvolis aky jazyk pouzivatelovi p… poslední
MM.. 02.08.2007 23:42
MM..

Ja som to nakoniec zavrhol a urobil som viac index.php pre každý jazyk a ten otvorí hlavný index_mani.php

Ved v tom predsa nie je ziaden rozdiel ci to tahas z databazy alebo z PHP, otazka je ze podla coho sa v PHP rozhodujes, ze aky jazyk uzivatelovi zobrazis. Vyhladavac tvoje PHP ani databazy aj tak nevidi, vidi len vysledok (html) ktory mu z PHP posles (na zaklade coho mu posles jazyk X?)
Ak ma kazdy vyhladavac zaindexovat vsetky jazyky tak sa to da robit napr. aj podadresarmi (napr. domena.cz/en/index domena.cz/cz/index a napr da sa dat na kazdu aj link aj na ostatne jazyky).

P.S. alebo sa to da robit ako premenne pre php, napr. link bude vyzerat domena.cz/stranka.php?jazyk=en a potom nepotrebujes session, ale v php potom vsetky dalsie linky na podstranky generujes dynamicky, pridas za "jazyk=" to iste co si do PHP dostal. A vyhladavace potom vedia rozlisit jazyky podla toho URL...

Cez session som to urobil tak, že bol jeden index.php a ten otváral sekcie a podobne. Jazyk sa načítal zo session a teda premenné v odkaze neboli. Teraz je to tak, že pre každý jazyk je iný index.php a ten otvára ostatné sekcie, takže vyhľadávač vidí rozdiel. Takže som išiel na to dobre. Ďakujem.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru