Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nový rozvod netu - ping jede ale net ne.

Dobrý den, mám dotaz ohledně připojení k internetu. Při rekonstrukci elektroinstalace jsme nechali do stěn zavést i kabeláž pro internet (UTP kabel). Problém je v tom, že při příkazu ping se hlásí routery, dokonce i například seznam.cz, ale v prohlížeči se stránky načítají strašně dlouho a nakonec stejně nenačtou. Přes původní kabel (volně položený v lištách) jede vše jak má (dokonce je ping malinko horší). Než zavolám providera ... lze něco doporučit? jaká je možná závada?
Nová kabeláž je: z routeru kabel s konektory RJ45 1,5m (koupený) > zásuvka pro konektor RJ45 > kabel UTP Drát (cca 35 metrů) > zásuvka pro konektor RJ45 > kabel k pc 3m(koupený), oba kabely jsou přímé, stejně tak je přímé i zapojení zásuvek (stejně jako je přímé původní propojení router > pc). Zásuvky jsou zapojeny v pořadí vodičů správně, ale nebyly proměřeny. Děkuji všem za radu.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Tak dnes u nás byl technik. Vše proměřil, vše je v pořádku. Ipedance kolem 4,6 Ohm při délce kabelů…
Marty 07.08.2007 09:36
Marty
Zkoušels tu kartu přepnout do režimu 10 Mbit ? Třeba by to stačilo. Když je ta karta nekvalitní proč… poslední
strejdabrabenec 07.08.2007 23:27
strejdabrabenec

Tak dnes u nás byl technik. Vše proměřil, vše je v pořádku. Ipedance kolem 4,6 Ohm při délce kabelů 45 metrů je prý běžná. Doporučil zakoupit kvalitnější síťovou kartu (mám integrovanou na MB). Tak zkusím a uvidím. Díky všem za názory a připomínky.

PS: Nějaká doporučení na kvalitní síťovou kartu? Nebo, na jaké parametry si dát pozor?

Zkoušels tu kartu přepnout do režimu 10 Mbit ? Třeba by to stačilo. Když je ta karta nekvalitní proč to na staré kabeláži jede ? Když kvalitní síťovka tak určitě 3COM, ale prakticky nemám problém s jakoukoli značkou s chipsetem Realtek 8139, což je dneska prakticky každá běžná karta do PCI. Já osobně bych před nákupem nové síťovky zkusil zapojit jiný počítač, půjčit si např. notebook a zkusit ten net na něm.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru