Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Existuje "proudový posilovač USB"?

P.S. odpor 10ohm by bol nefunkcny. U 500mA (0.5A) mas na 10ohm odpore 10x0.5 = 5V, takze USB napajanie by bolo 0V, t.j. je to nefunkcne.
Shottky diody su ok len si treba vyberat take co maju male Uf, zvycajne male Uf maju tie ktore maju male zaverne napatie (Urrm). Daju sa kupit shottky co maju Uf pod 0.5V a mozno aj menej pri 500mA. Treba pozret datasheety. Napr. 1N5817 (1A Urrm=20V schvalne som hladal male Urrm) ma podla grafu v datasheete pri 0.5A ubytok pod 0.4V (ca 3.8V pri 25° a pri vyssej teplote este menej). Za diodu by som dal preistotu 100n kondenzator oproti zemi.
Este posledne P.S. ale aj ten ubytok 0.37V moze zariadeniu vadit, zavisi od konkretneho zariadenia, je to trochu odveci. Mozno by bol lepsi namiesto diody tranzistor s malym saturacnym napatim ci jak sa to vola (napr. PNP tranzistor, emitor dat na "vstup", bazu cez odpor napr. 1k na zem, a kolektor je "vystup").

P.S: uplne najjednoduchsie riesenie ak by to malo byt riesenie bez externeho zdroja je asi uplne oddelit napajanie od USB konektora a nacpat ho na PS2 konektor :-)
Aj ked PS2 konektor ma tiez tusim obmedzenie (tusim tiez do 500mA) ale nezvykne mat ochrany na overcurrent, len nejaku poistku ktora by to snad mala prezit...

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny