Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Existuje "proudový posilovač USB"?

Ahoj,
dostal se mi do ruky jakýsi scanner, který při scanování bere šťávu z USB (2.0) portu. U starého PC funguje dobře, u notebooku nenabíhá. Měřením jsem zjistil, že ze starého PC USB sosá téměř 800mA, zatímco notebook víc jak normovaných 500mA nedá.

Jak situaci řešit? Notebook má jediný USB port. Jak tento port proudově posílit? Dělají se třeba nějaké aktivní USB huby, které by umožnily z jednoho USB portu odebírat více než 500mA? Bastlit redukci z několika USB kabelů (spojit je dohromady a tak proudově posílit) se mi moc nechce, ale když nebude zbytí....

Nejlepší by bylo, aby - kvůli mobilitě - bylo tohle zařízení na NiMH AAA baterie :) - ten USB port je 800mA zatěžovaný jen občas a na chvíli. Jinak je z něj - v "idle stavu - sosáno tak 50 - 200mA. Tak že by se proudové špičky překlenuly z baterie a naopak při poklesu spotřeby by se baterie přes USB dobíjela.
Přiznám se že jsem nad tím už krapet uvažoval - napětí z USB měničem zvýšit, nabíjet s ním 5x NiMH (nějak inteligentně) a následně z těch 5x NiMH přes lowdrop stabilizátor dělat 5V a pouštět to do USB. Asi by to šlo... nevyrábí se to už někde? :)

Díky za nápady/názory/vtipy...

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Ak to prekracuje prud len impulzne, tak by stacilo dat do toho kabla do napajania seriovo tlmivku (c… poslední
MM.. 07.08.2007 14:26
MM..

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru