Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Úskalí provozu VNC přes vlastní SSH2 server

Čau. Před časem jsem se tu ptal na vzdálený přístup k PC pomocí programu ShowmyPC
showmypc.com
Záměrně ale nepokračuju v tamtom threadu, protože by jen rozptyloval pozornost a není teď důležitý. Funkce programu zde [ShowHowItWorks2.jpg]

Tady se o programu píše slovensky article.php

Všechno jelo do doby, než jsem se nechal aktualizační hláškou programu přemluvit k novější verzi. Ta už se odpojovala asi po 2 hodinách a hlavně při tom měnila heslo, takže vzdálený přístup bez asistenta u serveru skončil.

Starší verze tohle nedělá, takže ignoruju výzvy k aktualizaci a funguju. Jenže zase jejich SSH server někdy nefičí, tak jsem hledal vlastní řešení SSH2 serveru pro Windows. Ten se pak zadá do ShowmyPC místo defaultního jejich a nejste už na nich závislí.

Našel jsem WinSSHD placený index a freeSSHd neplacený www.freesshd.com
Nainstaloval jsem freeSSHd. Četl návody a manuály od obou programů, ale máločemu rozuměl, nikdy v životě nic takového neviděl.

Už mi tu lidi radili svoje vyzkoušená řešení, ale bohužel znamenala instalovat soft na PC, odkud bych pak chodil na svůj PC domů. Na odloučeném pracovišti ale nemám admin práva a nemůžu nic instalovat. Proto mi vyhovuje ShowmyPC, že je portable. Doma jsem spustil vlastní SSH server,ale nevyznám se moc, takže všechno odvozuju od návodů pro trochu jiné věci.

ShowmyPC chodí přes port 443, takže prochází většinou firewalů. Klient má v sobě Open plink SSH client a VNC viewer a server je RealVNC. Mezi nimi je SSH2 spojení přes SSH server provozovaný autory programu nebo přes vlastní SSH server.

Tak jsem nechal freeSSHd naslouchat na portu 443 svojí IP adresy a vytvořil si v něm účet a heslo. V ShowmyPC jsem nechal otestovat SSH server a prý "SSH tested OK". Vygeneroval mi heslo. To se pak zadá do druhé kopie ShowmyPC daleko na cizím PC a ten Open plink SSH client se spojí SSH spojením s SSH serverem doma a přes ně se pak spojí VNC viewer a VNC server.

A teď, proč to píšu. Vůbec nevím, jestli to chápu dobře nebo blbě. Taky si slibuju, že třeba někdo freeSSHd zná a já se ho budu moct vyptat, kdyby mi to nechtělo ten klient připojit.

Taky to třeba zaujme někoho, kdo tomu líp rozumí a ten to zkusí a pak mi třeba poradí, co dělat, kdyby to nefachalo.

Tohle já si maluju. Zatím mám stranu doma asi hotovou a jestli to půjde i na druhé straně, to je ve hvězdách. Třetí den si čtu návody k podobným věcem, ale přímo tohle jsem nikde nenašel. Linuxovou stanici s OpenSSH si nemůžu dovolit časově a OpenSSH for Windows zase nemá GUI. Musel bych to všechno studovat týdny, tak píšu do poradny. Oba stroje jsou WINXPPROSP2.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Entunnel ver 1.1.2.70 !!! (SSH2, AES, GUI) 1J poslední
1jack 29.08.2007 00:45
1jack

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru