Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Dva PC na jeden software a jedno připojení k internetu?

Chtěli bychom si pořídit druhý počítač a tento starý dát dětem do pokoje.
Chci se zeptat, jestli je to legální, že bychom do toho druhého narvali stejný windows a napojili na stejný kabelový internet, jako ten původní, když je to v jedné domácnosti, anebo je třeba zřídit druhou kabel. linku a koupit nové windows?:-?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Jedny Windows můžete legálně používat jen na jednom PC. Prodejci, kteří montují počítače mají možnos… poslední
nononot 09.08.2007 09:39
nononot

Jedny Windows můžete legálně používat jen na jednom PC. Prodejci, kteří montují počítače mají možnost k PC prodávat takzvané OEM verze Windows, které jsou určeny k prodeji s jimi postaveném PC. OEM verze začínají cenou kolem 2200 kč : product.jsp , product.jsp . Tyto OEM verze se kupují tedy spolu s počítačem. Další varianta je použití operačního systému Linux, který můžete legálně používat zdarma ( vhodné jsou např. PCLinuxOS, Ubuntu, SUSE a Mandriva ).
U kabelového internetu můžete zkusit připojit do kabelového modemu jedno PC přes USB kabel a druhé přes síťový- často to funguje naprosto bez problémů. Nejlepší řešení je koupě tzv. routeru , nejlevnější je asi tento: http://nezatrideno.mironet.cz/oem-broadband-router- -4xlan--1xwan+dp47907/ .Jak zapojit a nastavit router najdete v této poradně, třeba tady: http://pc.poradna.net/question/view/92836-instalace -routeru :-)

Jinak XP Media Center Edition použít lze, pokud se jednalo o tzv. krabicovou verzi a nikoliv OEM verzi.

- rozumí se na 1 PC.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru