Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Samovolné vypnutí PC

Nevím jest-li se to dá nazvat samovolné,ale stává se mi s PC toto.Když jsem skenoval Spyboot,tak najednou zhasl monitor a rosvítila se ledka na resetu a PC nešel vypnout,jen se točí větráky,vypnut byl až když jsem vytáhl síťovou šňůru ze zásuvky.Po chvilce zapnu PC a jen se roztočí větráky, a nic se neděje,monitor je černý,Bios nic,žádné pípnutí zavedení systému,ani nejde otevřít CD mechanika.Po několika hodinách odpočinku PC,zapnu a nastartuje normálně.Stalo se to již několikrát a to jen při Spybootu a včera se to stalo při vypalování CD.Windows xp profi,800MHz,512MB.Jest-li někdo zná příčinu závady,byl bych moc rád za radu.Děkuji Jiří

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Najpravdepodobnejsie prehrievanie CPU, moze byt ale aj studenak napr. na doske alebo odchadzajuci zd… nový
MM.. 10.08.2007 19:49
MM..
Zdroj. nový
mif 10.08.2007 19:55
mif
Bios to není protože v době poruchy nejde ani signál z grafiky.Když se závada několikrát opakovala,t… nový
Jiří 11.08.2007 11:14
Jiří
v biosu vypni zapínání z lan jak ti radili - už jsi zkusil jiný zdroj? nový
lední brtník 11.08.2007 13:48
lední brtník
58 je na CPU bez zátěže docela dost. ;-) nový
Kurt 11.08.2007 13:51
Kurt
Nemám možnost vyzkoušet jiný zdroj a jest-li můžeš trochu konkrétněji napsat,kde to mám v Biosu hled… nový
Jiří 11.08.2007 18:17
Jiří
Podívej se tam do menu nazvaného "PC Health Status" (pokud tam takové je). nový
Kurt 11.08.2007 18:21
Kurt
Přesně tohle mi dělal slabý zdroj. Po vypnutí nešel počítač znovu zapnout pokud jsem ho na chvíli úp… poslední
míra22 11.08.2007 22:04
míra22

Bios to není protože v době poruchy nejde ani signál z grafiky.Když se závada několikrát opakovala,tak jsem přišel na to ,že když vypínač nějakou dobu podržím,tak se větráky zastaví,PC se vypne a vytáhnu síťový kabel a zase zapnu vypínač/mám dojem,že se vybijou kondenzátory/a doba najetí PC se zkrátí.Zajímavé je,že když zasunu síťový kabel do PC,tak se na moment roztočí větráky a zase se zastaví,pak teprve jde spustit PC,nevím jest-li to dělají i jiný PC.Záhada je i ta,že v tu chvíli nejde otevřít CD mechanika.Když se porucha naposledy stala,tak jsem všechny spoje rozpojil a zase spojil tak PC najelo.Procesor má teplotu kolem 58°C.

Nemám možnost vyzkoušet jiný zdroj a jest-li můžeš trochu konkrétněji napsat,kde to mám v Biosu hledat v jakém Setupu?Mám malé zkušenosti s Biosem,akorát znám nastavení pro formátování a instalaci systému.

Přesně tohle mi dělal slabý zdroj. Po vypnutí nešel počítač znovu zapnout pokud jsem ho na chvíli úplně neodpojil od sítě. Šlo o to, že zdroj je v pohotovostním provozu i ve vypnutém stavu a nestačí se vychladit. Ten který mi to dělal měl i v pohotovostním stavu teplotu asi 50°C, protože v té době neběží ventilátor.Když jsem tenkrát zjistil, že vypnutý počítač "žere" asi 17W šel hned na vypínatelnou prodlužovačku.:))

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru