Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Doporučení pro server

Přidám k tomu svůj příběh. Kdysi jsem, ještě u dodavatelské firmy, dodal jedné projekční kanceláři s cca 10-ti PC server. Tehdy poměrně luxusní řešení Compaq ML530 za cca 300K. To byl rok tuší 2000. Skládaný server by v té době v podobné konfiguraci vyšel na nějakých 50K, možná víc. Xeon, 1GB RAM, HotPlug diskové pole s HW řadičem, zálohování na AIT. Možná si řekneš, zbytečné. Ale ne pro firmu, pro niž je dostupnost a bezpečnost dat to nejdůležitější. Predikce chyb, Compaqům vlastnost tak vlastní zafungovala a vlastně jen na report z Inside Manageru jsem měl nový disk v rámci záruky dřív, než se starý posral.
Za těch cca 7 let byl server vypnut snad dvakrát. Jednou, při přidávání procesoru a pole, podruhé když jakýsi přiožralý bagrista překopl přívod NN. Jo, v té "projekční kanceláři" dnes pracuju. Na serveru běží správa dokumentace pro cca 30 uživatelů, donedávna proxy a pošta a takové ty další blbosti (DNS, DHCP aj).
Moje stanovisko je, že když server, tak značkový. A když značkový tak HP (Compaq). Bez ohledu na počet uživatelů. To není reklama, jen vyjádření spokojenosti s kvalitou.
Možná, že kdybych tehdy nepřesvědčil vedení oné kanceláře na tohle řešení, měli by dnes pátý skládaný server, nervy, několikanásobně vyšší náklady a já bych asi neměl tohle místo.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny