Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nejdou spustit videa

Na PC s WinXP SP2 nejdou spustit videa (wmv,mpg,avi).
Přehrávač VMP 10 --> totálně vytuhne PC, procesor 100%.
Winamp v.507 vytuhnutí stejné jak u VMP 10. Winamp v.5.53 se pokouší video načíst (okno pro zobrazení se vůbec neotevře) a po čase se prg sám shodí (vypne).
Přehravač VLC způsobí stejné vytuhnutí PC jako VMP.
Na PC byly střídavě vyzkoušeny jak Codec Pack tak ffdshow bez jakékoliv změny.
Je mi jasné, že jsou nabořené windowsy, ale přeinstalace zatím není možná a tak zkouším, jestli se to nedá nějak "opravit".
PC není můj a dostal jsem se k němu tak, že jsem tam známému měnil kvůli hrám GK (NVidia za NVidia) Dle mého skromného názoru na to GK vůbec nemá vliv, ale je to na mě, protože ......... předtím to šlo a teď to nejde :-/,. Co se mezitím s PC dělo to už ale z něj nevypáčím.
V nouzi nejvyšší proto píšu sem, jestli někdo nedá nějak tip na nápravu.
PC je viruprosté (NOD32), AdAware nic nenašel, HijackThis.log je čistý.

Předmět Autor Datum
Když nejde reinstalace, tak zkuste odebrat kodeky - nejen ty packy apod. ale přímo ve Správci zaříze…
Kurt 17.08.2007 10:44
Kurt
Grafika na to samozřejmě vliv mít může, protože má na starost veškeré zobrazování. Nejdříve se zbavt…
jbo 17.08.2007 11:59
jbo
Samozřejmě že vím, že grafika má na starosti veškeré zobrazování. Já spíš myslel, že při výměně GeFo… poslední
StanB 17.08.2007 14:27
StanB

Když nejde reinstalace, tak zkuste odebrat kodeky - nejen ty packy apod. ale přímo ve Správci zařízení - Řadiče zvuku, videa a herních zařízení - Videokodeky, resp. Zvukové kodeky (rozkliknout, dále záložka Vlastnosti). Tam postupně odeberte jeden za druhým a nakonec restartujte PC. Velmi pravděpodobně se po restartu bude systém (nebo WMP) ptát po kodecích - nechť si je nainstaluje z internetu.
Dalším řešení by mohlo být použití Bodu obnovení.

Grafika na to samozřejmě vliv mít může, protože má na starost veškeré zobrazování. Nejdříve se zbavte všeho, co jste tam v rámci pokusů instaloval (codek packy atd.). Dále zkuste odinstalovat ovladače a odebrat grafiku ve správci zařízení a pak tam buď dát na zkoušku tu původní + původní ovladače nebo tu novou + nové ovladače (nepíšete nic o tom jak jste ty grafiky přesně měnil). Jinak lze taky zkusit bod obnovení (jak už psal Kurt), ale to asi až jako poslední možnost.

Samozřejmě že vím, že grafika má na starosti veškeré zobrazování. Já spíš myslel, že při výměně GeForce7600GX místo GeForce400Mx (obojí od NVidie) by snad nemělo dojít k nekompabilitě s chipsetem MB.
Všechny Kodeky a balíky kodeků jsem odinstaloval, odinstaloval a znovu nainstaloval ovladače GK a výsledek je pořád stejný. Hry běží bez problémů, "jednoduché" AVI z foťáku lze ve WMP také zobrazit ...... a to je tak asi všechno. Zatím jsem to nechal v původním stavu. Kolega už si PC odnesl, bude mít 14dní dovolenou a potom asi přistoupíme ke kompletní reinstalaci. Nepoužil jsem také Kurtův návrh na odebrání kodeků ze systému --> nechtěl jsem se dostat do event. problémů, že systém bude následně něco požadovat a já to nebudu mít kde sebrat.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru