Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Co znamená časování paměti 2T?

Koukám po pamětech a snažím se vybrat co nejlevnější paměti 2x1GB a taky aby byly rychlý. Takže CL=2,5. Našel jsem jedny a ty mají časování [2,5-6-3-3-2T]. To by mělo být dobrý, akorát nevím jestli to 2T je dobrý nebo ne. Nemá tam být spíš 1T? A pokud to je takhle není lepší kombinace CL=3 a 1T, než CL=2.5 a 2T?

Předmět Autor Datum
LOL! reálný (rozpoznatelný) rozdíl rychlosti mezi CL3 a CL2,5 pamětmi je cca 3-5%, aneb se jedná o…
touchwood 18.08.2007 19:46
touchwood
CL chápu co znamená. Jde mi o to, že v počítači mám již paměti o časování CL=2.5. Protože mi její ve…
Matej47 18.08.2007 20:03
Matej47
Tak ani neuvádíte větší podrobnosti ohledně základní desky potažmo procesoru AMD nebo Intel ... Ono…
VN 18.08.2007 21:18
VN
Dík za vyčerpávající odpověď. Ještě jsem pohledal na internetu (http://www.pctuning.cz) a zjistil js… poslední
Matej47 19.08.2007 21:47
Matej47

CL chápu co znamená.
Jde mi o to, že v počítači mám již paměti o časování CL=2.5.
Protože mi její velikost nepostačuje, chtěl bych si ji rozšířit. Při prolézání obchodů jsem narazil na paměti o stejném rychlém časování CL, ale nezvykle nízké ceně, tak jsem si říkal, že by to bylo dobré toho využít. Paměti však mají 2T (místo 1T), tak si říkám, jestli právě v tom nebude nějaká habaďůra.

Tak ani neuvádíte větší podrobnosti ohledně základní desky potažmo procesoru AMD nebo Intel ...

Ono často nezáleží jen na samotné paměti, ale také na tom co Vám dovolí základní deska/paměťový řadič atd. (typ/revize procesoru ...).

Takže máte DDR1 - to jediné tady vidím ...

Pokud máte Athlona - při 4 modulech bude Command Rate nejspíš na 2T (s ohledem na stabilitu) a snížena frekvence na 333 Mhz.
V případě dvou modulů je dost možné (s ohledem na celkovou kvalitu desky atd.) dát CR na 1T - měly by/mohly by pravděpodobně zvládnout i běžnější slušné kousky - přínos výkonu je kolem 4% a projeví se nejvíc ze všech položek v nastavení časování pamětí.

Paměti však mají 2T (místo 1T), tak si říkám, jestli právě v tom nebude nějaká habaďůra.

Není to habaďůra ... 1T u Command Rate bývá v popisku snad jen u lepších DDR pamětí s parametry typu např. CL2-3-2-6 1T ... a tady u takových velmi kvalitních pamětí s hodně nízkým časováním (CL2-3-2-6 1T) malý rozdíl (ne zásadní) jde/může být poznat.

Pokud chcete koupit nové 2x1GB - nechte tak jen ve dvou oněch nových a nedávejte na celkové čtyři k již stávajícím (jak z Vašeho popisku chápu) - to by byla škoda (došlo by nejspíše k snížení frekvence, a CR jistě jen na 2T) ...

V případě, že trváte (máte k tomu důvod) na více jak 2GB kompletně ve čtyřech modulech - neřešte nějaké zvláštní nastavování - nemělo by příliš smysl ...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru