Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem zdroj - slaby, odchazi? ktery doporucujete?

tak mam dalsi info:

vse jsem odpojil a nechal jen desku s grafikou a DVD mechaniku samsung SH-182D. Pokud jem tam nechal dvd, pak to zacalo roztacet naplno ale pudce prestalo. Tak nekolikrat za sebou.

Zkusil jsem vymenit zdroj za starsi pro P4 (3,3V 20A, 5V 40A, 12V 16A, 5+3,3 max. 200W), ketry byl oznacen za potencialne nespolehlivy. To DVD jsem ani netestoval, protoze deska silene piskala. Se starym zdrojem to driv piskalo jen pri pripojovani USB (viz. muj starsi dotaz na hvizdajici desku na tomto webu...). Nyni piska i pri praci s diskem, avsak ne tolik a ne stale, jako na tom pujcenem zdroji.

Takze podtrzeno secteno to odhaduji na problem se zdrojem. Je zajimave, ze disky to utahne a neprojevuje se to, krom obcasneho piskani. DVD mechaniku s vlozenym DVD vsak nikoliv!

S tim externim zdrojem (z ramecku na hdd ci CDrom pres LPT) to shodi napeti s 12,6 na 11,9V. Vim, ze to je mekci zdroj nez spinany, ale i tak...
Nevite kolik ma pri rozjezdu mechanika odber proudu? Nemam kabel na rozrezani...

Navic pokladam znovu otazku: jaky rozumny zdroj za rozumne penize poridit? Ten minuly fortron udajne rusi VKV dle zjisteni ze svetahardware...

Jake mate zkusenosti s Fortron ATX-400PNF 400W v podobne sestave od AMD XP?

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny