Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Nastavení širokoúhlého monitoru

Pořídil jsem si širokoúhlý monitor LG L194WT. Nativní rozlišení je 1440x900. Karta nVidia 6200.

Je to první širokoúhlý monitor, se kterým jsem se setkal a tak poněkud tápu. Poraďte mi prosím v uvedených věcech.

1) Je nějak možné nastavit pro celý systém najednou (všechny programy) větší písmo? Plocha, vlastnosti, Vzhled, Velikost písma nějak moc nefunguje.

2) Porušil jsem zásadu "funguje to, tak se v tom troubo nehrab" a stáhl jsem nejnovější ovladače s tím, že by mohly obsahovat nějakou další možnost menšího rozlišení v daném poměru a tím i větší písmo.
Zkusno jsem nastavil 1152x864, včetně převzorkování a po zjištění, že to je blbost a návratu na 1440x900 mě polil studený pot. Zobrazená plocha byla "za roh" monitoru (když jsem posunul myš úplně vpravo, tak se celá plocha posunula vlevo) a nešlo to změnit. Následovalo několik odinstalací ovladačů, bezúspěšně. Nakonec mě napadlo stáhnout starší verzi 71.89 a naštěstí to funguje.
Poondil jsem něco sám nebo jen udělali soudruzi z nVidia v něčem chybu a já na ni coby neumětel narazil?

3) Syn hraje Age of Empires II a ta hra neumí 1400x900. Přesněji já tuto možnost nenašel. Nevíte o postupu jak tohoto rozlišení docílit popřípadě hru zobrazit např. i s černými pruhy po okrajích obrazovky?

4) Pro nastavení výstupu na televizi se mě ptá jestli K/PAL nebo D/PAL. TV mám s CRT obrazovkou, TV přijímám přes antény a nevím, co zvolit.

5) Monitor funguje jen když ho připojím přes DVI výstup. Přes VGA mí píše, že se přepíná do sleep mode.

Děkuji

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Takže závěr: Pro monitor LG L194WT a v mém případě nVidia 6200 nefungují dobře ovladače vyšší jak 9… poslední
yorg 28.08.2007 21:06
yorg

Takže závěr:

Pro monitor LG L194WT a v mém případě nVidia 6200 nefungují dobře ovladače vyšší jak 93.71 (hledat text windows xp/2000 32-bit). Verze 93.71 je poslední, která funguje korektně.

U všech vyšších verzí funguje VGA vstup, ale DVI vstup ne. U DVI se to projevuje tak, jak jsem už popsal, tedy zobrazení je šírší jak obrazovka a když dám myš za pravý okraj, tak se obraz posune vpravo a naopak.

Není od věci použít forteManager, zejména pro možnost přepínání sytosti monitoru pro zobrazení textu a videa. Funguje verze 2.62. Ve verzi 2.78 je k dispozici pouze část menu o produktu.

Díky za nasměrování.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru