Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem jaký nejvhodnější free antivir?

zdravím, zítra mi vyprší třicetidenní zkušební lhůta avg antiviru.
na klasickou plnou verzi nemám peníze, proto bych uvítala nějaký antivir a nějaký firewall. samozřemě free verzi.
mám windows vistu, tak něco takového, co by se s ní nekousalo. díky za info:)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Rešil jsem podobný problém a byl mi doporučen Antivir Pe(Avira). Ze všech mnou testovaných antiviru…
milos z dejvic 06.09.2007 19:50
milos z dejvic
Uprimne receno, nevidel bych to zase jako az takove pozivum. Ona vicemene totiz existuje prima umera…
JR_Ewing 07.09.2007 01:08
JR_Ewing
Tak se podívej na Nod32, což je také velice rychlý a nenáročný antivir, navíc oproti avire hlída vše…
milos z dejvic 07.09.2007 01:53
milos z dejvic
NOD 32 je dobry antivirus. pozor, ty mluvis pravdepodobne o free antiviru Norton/Symantec.. to ma ma…
JR_Ewing 07.09.2007 07:36
JR_Ewing
Norton/symantec jsme měli ve firmě a vím, že hlavně na starších strojích je to příšerný. A výsledky… poslední
milos z dejvic 07.09.2007 13:30
milos z dejvic

Uprimne receno, nevidel bych to zase jako az takove pozivum. Ona vicemene totiz existuje prima umera mezi "spotrebou" antiviru a jeho schopnostmi ( vicemene je +-5% vykonu systemu ).. Proc si symantec ( corporate ) bere tolik systemovych prostedku? Protoze hlida doslova kazde kliknuti mysi a kazdy bajt z internetu. I NOD32 urcite ma vetsi narok na system nez avira. Tvuj antivir, ktery nezatezuje system asi hlida jen kdyz mu zadas prohledat filesystem. Zase se na me zrejme budete navazet, ale pridam zkusenost s posledni doby:
pocitac, win XP prof. SP1, zadna firewall, byl vinou chyby v konfiguraci noveho firewallu tri dny vystaveny do internetu, protoze na nej byla presmerovana jedna verejna adresa a to nefiltrovane. Ten pocitac, po tech trech dnech nebyl nakazeny a fungoval bez problemu. Sice v logu antiviroveho serveru bylo nekolik desitek zaznamu, ale ustal to.

Tak se podívej na Nod32, což je také velice rychlý a nenáročný antivir, navíc oproti avire hlída vše a hledá i spyware. A pořád je to oproti Nortonu lehký prográmek. Norton je obluda,pomalá, dělá v systému paseku, to samé Mcafee, který je ale hrozný uplně ve všem. Takže s tvou teorií nesouhlasím. Avira je prostě dobrý kus software, stejně tak Nod,Kasper atd. Vem si třeba Avast, ten hlídá dokonce i kecalky,p2p sít apod., a přitom je to antivir, který má vždy horší výsledky než avira,nod...

NOD 32 je dobry antivirus. pozor, ty mluvis pravdepodobne o free antiviru Norton/Symantec.. to ma malo spolecneho s korporatnim antivirem. S tvym hodnocenim McAfee naprosto souhlasim, i v placene verzi je naprosto priserny a temer nicemu nezabrani. U avastu tvuj nazor nesdilim, mam s nim zkusenosti ze uz nekolikrat jsem ze sysetemu kde byl avast ( free ) lovil cerva, kteremu proste nezabranil.

Norton/symantec jsme měli ve firmě a vím, že hlavně na starších strojích je to příšerný. A výsledky Nortona také nic moc. Jinak s tím avastem jsi me špatně pochopil, vždyt píšu že má horší vysledky než mnou jmenované antiviry. Jen sem narážel na tvou teorii, že čím větší obluda, tím lepší ochrana. Naopak mám lepší zkušenosti právě s tzv. lehkými antiviry.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru