Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Linux + Windows XP na 2 HDD

Dobry den.

Budem mam 2 HDD (Maxtor 40GB + WesternDigital 80GB oba ATA). Chcem si popri WinXP Prof. naistalovat aj Linux, Ubuntu 7.04 (Feisty Fawn). Chcem to vyriesit dualbootom.

otazky:
1./ Budem musiet mat oba OS na rovnakom HDD? Maxtor zostane zapojeny ako Master (so sucasnymi WinXP). Alebo by sa daalo Ubuntu instalovat a bootovat z druheho HDD?

2./ V zavislosti na odpovedi na 1. otazku, ako to mam spravit (nakopnite ma spravnym smerom odkazmi, ci vlastnymi skusenostami)

3./ Ako budem riesit datovu vymenu medzi dvoma OS? Ak budu oba OS na jednom HDD, tak rozdelim ten 40GB: 20GB pre WinXP, 20GB pre Ubuntu. a WD80GB bude ulozisko dat. Mam aj tento rozdelit na particie? Nebude vyhodne spravit jednu vymennu particiu s FAT32 napr. 10GB (tento FS ma podporu citania a zapisu v Linuxoch, nie?) a druhu (70GB) s NTFS pre ukladanie dat...alebo Ubuntu (7.04) ma uz zabudovanu podporu citania a zapisu do NTFS alebo sa da bez problemov doinstalovat?

prepacte mi za miestami amaterske otazky ci uvahy.

ak by sa nasiel niekto ochotny, rad by som sa spytal aj na Fedoru (niekto, kto ju uz skusal...)

samozrejme vopred dakujem :-)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Já bych to řekl asi takhle: Pokud budeš mít oba disky trvale připojené a budeš Linux využívat, použi… poslední
janík 09.09.2007 07:20
janík

Já bych to řekl asi takhle:
Pokud budeš mít oba disky trvale připojené a budeš Linux využívat, použij Xosl, grub nebo lilo, pokud to máš jen na pokusy nebo to připojíš jen občas (můj případ, již odstavený 8 GB disk s Kubuntu není trvale v počítači) klidně bootuj přes F8. Pokud chceš vyzkoušet víc distribucí, asi by byl vhodnější druhý způsob, až se pro nějakou rozhodneš tak první..

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru