Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem karta digitalink registrovaná v ČR, používaná v SR?

Ako predajca satelitnej techniky sa mozem k tomu vyjadrit. Problem je, ale skor eticky ako pravny. Ceska spolocnost, ktora prevadzkuje tieto karty ma (mala?) v podmienkach, ze karty je mozne pouzivat len na uzemi CR! Toto je fakt dost divny nezmysel a nevieme doteraz preco to tak maju. Znemoznuju tym potom prijem signalu napr obcanom CR zijucim v zahranici. Slovenska odnoz (Slovaklink) takuto podmienku nema. Medzi spolocne podmienky patri platenie koncesionarskych poplatkov. Navyse sa tymto nezmyselnym nariadenim sama spolocnost pripravuje o zisky.
Changovanie sk/cz kariet robime bezne a pravny problem v tom nie je. Teraz po spusteni noveho kodovania a ukonceni prevadzky roznych emulatorov sa karty opat zacinaju vo vacsom predavat a je mozne, ze to uz v novych kartach vypustili. Hovori sa dokonca o zluceni cz/sk do jednej spolocnosti ale to su zatial len zakulisne sumy. Ono samotne nove kodovanie sa odkladalo par mesiacov (na sk dokonca prislo neskor ako v cz), takze osobne tomu moc neverim.
Pruser z toho samozrejme ziaden byt nemoze, pretoze prevadzkovatel nema ako zistit kde sa dane zariadenie nachadza kedze komunikacia prebieha jednosmerne.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny