Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem karta digitalink registrovaná v ČR, používaná v SR?

Karta digitalink slouží pro dekódování zakódovaných satelitních TV kanálů s dekódovacím systémem Cryptoworks. Podmínkou registrace a následné aktivace karty pro příjem českých TV kanálů (ČT1, ČT2, Nova, Prima, ...) je nutné uvést plné jméno, příjmení a adresu v ČR.

Obrátil se na mne kamarád ze Slovenska, zda bych tu kartu registroval na sebe s tím, že by ji používal on na Slovensku pro příjem českých TV kanálů.

O registraci karty se píše na: www.gital.cz - vlevo je odkaz "registrace karty". V podmínkách není explicitně uvedeno, že uživatel musí provozovat kartu na území ČR. Neřeším teď otázku etickou/morální, ale: je možný registrovat kartu v ČR a provozovat v SR "aniž by z toho byl průser"?

Uvítám libovolný námitky/názory/rady atd.

Děkuji všem,
Pavel

Předmět Autor Datum
Kolega to takhle "vyčenžoval" - on používá slovenskou kartu, a Slovák českou... A průser z toho zatí…
host 13.09.2007 21:13
host
No a jak ten satelit pozná, že ho chytá karta na Slovensku a ne v Česku, tam přece není zpětná vazba…
mia 13.09.2007 21:34
mia
Opravdu není problém, klidně to udělejte. Přece hranice na to nemají žádný vliv kam dosáhne sat. sig…
cody 13.09.2007 21:35
cody
Ako predajca satelitnej techniky sa mozem k tomu vyjadrit. Problem je, ale skor eticky ako pravny. C…
fleg 13.09.2007 21:42
fleg
tady je to rozebrané http://www.digizone.cz/clanky/jak-prijimat-ceske-te levize-v-zahranici/
jirka44 13.09.2007 21:50
jirka44
Jediny problem je ten, ze registrovat to moze len ten kto plati koncesionarske poplatky v danej repu…
MM.. 13.09.2007 22:13
MM..
si trochu rypnu, u vas je docela problem sehnat toho kdo je plati. Shanel jsem jednu registraci a us…
cody 13.09.2007 22:17
cody
Tak ja neviem ale kazdy kto ma TV musi platit. Aby sa potom nedivili ked im pride ze maju zacvakat a…
MM.. 13.09.2007 22:28
MM..
To sa divim lebo ja zase nepoznam toho kto neplati. Po tych exekuciach co sa tu diali (tv aj rozhlas… poslední
fleg 13.09.2007 22:33
fleg

Opravdu není problém, klidně to udělejte. Přece hranice na to nemají žádný vliv kam dosáhne sat. signál tak to pojede. Vždyť to mají i hotely v cizině v rozvodech (o právech raději pomlčím). Kontrola kde je karta používána ? Technicky to není prostě možné, protože zpětný dotaz v tomto případě není možný, satelit funguje jen IN (dovnitř). O nějaké fyzické kontrole nemůže být řeč. Po registraci kartu odemknou kódem (po zastrčení do slotu funguje 30-40 dní, pak by se blokla) a pak už jen mění nepravidelně klíče. Apropo, teď je docela boom v prodeji na obě strany , po změně systému Cryptoworks to zatím nikdo nerozlouskl a emulace přestaly fungovat. Už je to docela dlouho cca 3 měsíce a stále odolává :-D .

Ako predajca satelitnej techniky sa mozem k tomu vyjadrit. Problem je, ale skor eticky ako pravny. Ceska spolocnost, ktora prevadzkuje tieto karty ma (mala?) v podmienkach, ze karty je mozne pouzivat len na uzemi CR! Toto je fakt dost divny nezmysel a nevieme doteraz preco to tak maju. Znemoznuju tym potom prijem signalu napr obcanom CR zijucim v zahranici. Slovenska odnoz (Slovaklink) takuto podmienku nema. Medzi spolocne podmienky patri platenie koncesionarskych poplatkov. Navyse sa tymto nezmyselnym nariadenim sama spolocnost pripravuje o zisky.
Changovanie sk/cz kariet robime bezne a pravny problem v tom nie je. Teraz po spusteni noveho kodovania a ukonceni prevadzky roznych emulatorov sa karty opat zacinaju vo vacsom predavat a je mozne, ze to uz v novych kartach vypustili. Hovori sa dokonca o zluceni cz/sk do jednej spolocnosti ale to su zatial len zakulisne sumy. Ono samotne nove kodovanie sa odkladalo par mesiacov (na sk dokonca prislo neskor ako v cz), takze osobne tomu moc neverim.
Pruser z toho samozrejme ziaden byt nemoze, pretoze prevadzkovatel nema ako zistit kde sa dane zariadenie nachadza kedze komunikacia prebieha jednosmerne.

Jediny problem je ten, ze registrovat to moze len ten kto plati koncesionarske poplatky v danej republike (v tvojom pripade teda ty musis platit koncesionarske poplatky v CR). teoreticky je dovolene pouzivat to len v CR (tusim to je kdesi v podmienkach czechlinku ci kde) ale prakticky je to jedno nemozu to zistit ze kde to pouzivas.
Otazka je kolko kariet mozes na seba registorvat (predpokladam ze len jednu a v pripade ze zaregistrujes druhu tak tu prvu asi vypnu, netusim).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru