Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Nezapne se monitor

Zdravím.Měl bych takový dotaz...kolega mi donesl svůj pc abych se mu na něj podíval,že se mu nechce zapnout monitor.První co mě ze zkušeností napadlo....otestovat grafiku a ramku....prohodil jsem teda postupně tyhle komponenty do jeho pc...ale stejně monitor hlásil stále no-signal.Jeho komponenty jsou taky v pořádku,vyzkoušeno na funkčním pc.Zbývá tedy deska nebo procák.Jenže nemám k dispozici desku pro daný socket a tohle nemám jak přezkoušet.Můj dotaz tedy zní: Co je pravděpodobnější závada -vadná základní deska nebo vadný procesor?Abych mohl koupit jen jednu věc.Pokud to lze těžko určit,tak mi aspoň řekněte,pokud jste se s podobným problémem setkali,co bylo příčinou u Vás.Díky

Předmět Autor Datum
Mezi pravděpodobnými kadnidáty (i když ten procesor nebývá tak častý) jsi opomněl uvést dost pravděp…
Pytlík 17.09.2007 10:48
Pytlík
Ok...Díky.Vyzkouším teda i ten zdroj.Za ten nadpis tématu se teda omlovuám :-[ nenapadlo mě jak jina…
maxtons 17.09.2007 12:05
maxtons
Dobrá, dobrá, tak se tak nečervenej, nebo se budu :-[ taky... Když už budeš v tom vrtání se v počíta…
Pytlík 17.09.2007 12:32
Pytlík
Takže:Zdroj jsem vyměnil.....udělalo to jednu věc...rozjel se zdroj....rozjel se comp....a za 2 vteř…
maxtons 17.09.2007 12:54
maxtons
Skusit clear CMOS (pri vypnutom PC z 230V) resp aj skontrolovat polohu toho jumpra (nesmie byt v pol…
MM.. 17.09.2007 13:04
MM..
Tak, tak, jenom bych dodal, že některé desky bez pamětí také zmlknou, což mě nemile překvapilo. Takž…
Pytlík 17.09.2007 13:09
Pytlík
Zkusím vyzkoušet a dám vědět.Zatím díky oběma
maxtons 17.09.2007 13:57
maxtons
Zdravím.Tak teda po menší odmlce jsem vyzkoušel tady tyhle rady.A odezva?Bez odezvy....deska se stál…
maxtons 18.09.2007 20:26
maxtons
Pokud se jen samotná holá deska (t.j. odpojny všechny kabely, bez grafiky, bez pamětí, odpojené napá…
Pytlík 19.09.2007 09:59
Pytlík
Ano....samotná holá deska....v ní zapojené pouzé hlavní napájení a napájení pro P4 ...Kondenzátory j…
maxtons 19.09.2007 10:08
maxtons
No a ked sa to po 2sekundach vypne ide to zapnut zapinacim tlacitkom alebo je to uz potom mrtve? Cle…
MM.. 19.09.2007 13:19
MM..
Zdravím.Děkuju všem tady za rady.Nakonec se ukázal jako příčina vadná deska.Po výměně desky šlape ja… poslední
maxtons 26.09.2007 15:29
maxtons

Mezi pravděpodobnými kadnidáty (i když ten procesor nebývá tak častý) jsi opomněl uvést dost pravděpobný vadný zdroj (nechť tě nemýlí, že se kupř. točí ventilátory, nebo na desce něco svítí - to jako důkaz dobrého zdroje naprosto nestačí.
A příště, až budeš řešit podobný problém, tak nepiš "Nezapne se monitor". To je omluvitelné u ženské od vařečky, ale ne od člověka, který se v tom chce šťourat. Od takového člověka to, ve vší úctě, působí poněkud ... přihlouple. Ten monitor se totiž zcela určitě zapnul a zcela určitě je závada jinde (a také ji, zcela správně, hledáš jinde).

Dobrá, dobrá, tak se tak nečervenej, nebo se budu :-[ taky...
Když už budeš v tom vrtání se v počítači, tak zkontroluj baterku CMOS (i ta mívá na zapínání počítače vliv) a podívej se, jestli na desce nejsou nafouknuté kondenzátory (často se jenom lehce vyboulí čepička - i to stačí).

Takže:Zdroj jsem vyměnil.....udělalo to jednu věc...rozjel se zdroj....rozjel se comp....a za 2 vteřiny zase vypl.To samé to teď dělá i s tím původním zdrojem.Kondíky na desce jsou v pořádku....baterka od CMOS taky nejeví známky že by byla vyteklá nebo něco podobného.Není mi jasné co se stalo že se to teď zapne a zase hned vypne.Ono já jsem si pak všiml že ten zdroj co jsem tam dal je 550...oproti původní nespecifikovatelné hodnotě a tak nevím zda tohle mohlo mít nějaký vliv.Na tom původním zdroji není ani nejmenší zmínka o výrobci zdroje a ani další technické údaje....jen nálepka....Brave sestava :-D Šmejdi....ale co teď?:?:

Skusit clear CMOS (pri vypnutom PC z 230V) resp aj skontrolovat polohu toho jumpra (nesmie byt v polohe clear).
Knoflikova baterka ti urcite nevytecie, ide o to ci ma dostatocne napatie (da sa zmerat mala by mat okolo 3V).
Je mozne ze je tam nieco blbo zapojene apod. skusil by som uplne vsetko poodpajat dosku vybrat na stol a skusit len dosku+CPU+zdroj a speaker (a powerbutton samozrejme, ten treba zmacknut aby sa to zaplo ked sa to po 2s samo vypne). Malo by to pipat (kedze to v tomto pripade nema RAM ani grafiku). Ak nepipa tak doska alebo CPU v haji, skusit najprv inu dosku.

Zdravím.Tak teda po menší odmlce jsem vyzkoušel tady tyhle rady.A odezva?Bez odezvy....deska se stále rozjede pouze na 2 vteřiny a hned zase vypne.Zkoušeno na 2 zdrojích - 300W a 500W.Pokud máte ještě nějakou radu než sehnat novou desku tak sem s ní.Ale pochybuju že snad ještě něco existuje.Ale i tak Dík.

Pokud se jen samotná holá deska (t.j. odpojny všechny kabely, bez grafiky, bez pamětí, odpojené napájení disků, FDD - prostě na zdroj je připojena jenom očesaná deska) neudrží zapnutá, tak už jenom zůstává ona. Můžeš se pokusit ji zapnout i bez procesoru (to deska, resp. její chipset, svede), ale ta deska bude asi vadná. Co ty kondenzátory, prohlížel jsi je?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru