Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Ticha pocitacova skrina

Dobry den, uz mesiac bruzdam po nete a citam recenzie na pocitacove skrine a neviem si vybrat.Nevedel by mi niekto z vlastnej skusenosti pomoct? Mam P4, GF 6800, a ine komponenty v starej skrini, ktora strasne huci.Pocitac mame v spalni, a to rusi moju manzelku.Bolo by to okolo 3000.- bez zdroja.Zatial mam len jedneho favorita, a to:
Thermaltake Tsunami Dream VA3000SNA za asi 3300.-.Viete o niecom lepsom?
Dakujem

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Mam podobnej model a neni spatnej, ma celkem silny plechy. Levou bocnici jsem musel vylepit tlumici…
kubik 18.09.2007 22:21
kubik
Od tý doby, co jsem si pořídil TV kartu, tak zapínám PC dálkovým ovladačem, co byl k tý kartě přibal…
Prasak 19.09.2007 01:16
Prasak
Vim že je to mimo thread, ale co vlastníš prosimtě za TV kartu? nový
CooLeR 19.09.2007 08:01
CooLeR
WinFast DTV 2000H Používám ji jen na sledování, nahrávat jsem nezkoušel. Navíc chytám jen analog, di… nový
Prasak 19.09.2007 19:17
Prasak
Dakujem vsetkym za odpoved, nemate nejake konkretne tipy? nový
Riso 19.09.2007 07:55
Riso
Podla popisu, ti staci akakolvek nova skrinka za par stoviek. Je zbytocne platit tisice za paradu. e… nový
fleg 19.09.2007 09:12
fleg
Jen pro informaci. Jakou máte stávající skříň? Jinak ložnici považuji za nejméně vhodnou místnost pr… nový
jbo 19.09.2007 09:22
jbo
Skrinka je nejaky eurocase, stary asi 4 roky, povodne urceny pre atholon 1.8.Pri oprave mi este vybr… nový
Riso 19.09.2007 10:00
Riso
"hučet" můžou opravdu jen větráky. Výměna skříně to moc neřeší, max. dotáhnout šroubky bočnicí a vym… nový
CooLeR 19.09.2007 10:02
CooLeR
Mne je jasne, ze hucia vetraky, ako som uz napisal, aby som to uchladil v tej starej skrini, mam tam… nový
Riso 19.09.2007 10:11
Riso
Co se hluku týká mám např. dobré zkušenosti i s Eurocase - např. 5410 má kvalitní plechy. Černá verz… nový
jbo 19.09.2007 14:43
jbo
Vysvetli mi preco chces do skrine montovat pridavne vetraky. Ja to povazujem za dost zbytocne. Staci… nový
fleg 19.09.2007 19:44
fleg
Přečti si tohle: http://www.pctuning.cz/index.php?option=com_content &task=view&id=8072&Itemid=59 nový
Cat 19.09.2007 21:55
Cat
stisovaniu a chladeniu PC sa venujem uz dost dlho. Musis zistit co ti vlastne ten hluk robi. Zapni P… nový
El 20.09.2007 15:53
El
Outsourcovat skříň z ložnice do vedlejšího pokoje nebo chodbu. Já to praktikoval na vysokoškolské ko… nový
TNT 20.09.2007 16:49
TNT
Z chodby do pokoje? Asi docela dost prodloužené kabely. :-D nový
CooLeR 20.09.2007 16:51
CooLeR
Dakujem vsetkym za rady.Pc nemozem odstahovat nikde, mame maly byt.V spalni je to idealne, pretoze z… nový
Riso 20.09.2007 19:19
Riso
Ak si to nepostrehol, tak ti to zopakujem. Je uplne jedno (takmer) aku skrinku si kupis. Podstatne j… nový
fleg 20.09.2007 21:21
fleg
Mas pravdu, kedze je pc v spalni, a musi tam ostat, ide mi aj o dizajn. nový
Riso 21.09.2007 05:25
Riso
komu niet rady... :-/ v spalni by si mal riesit iny dizajn... nový
El 21.09.2007 08:50
El
Pokial, ale riesis dizajn, je kazda rada zbytocna. Dizajn je subjektivna zalezitost a neda sa tam ve… nový
fleg 21.09.2007 09:10
fleg
Mám čínský zdroj a ventilátor zavěšený hlavou dolu. Při startu PC to minutu hřmí, pak se to ustálí a… poslední
pepin 20.10.2007 17:22
pepin

Mam podobnej model a neni spatnej, ma celkem silny plechy. Levou bocnici jsem musel vylepit tlumici hmotou, protoze trochu rezonovala, a vetraky bylo zapotrebi zpomalit, ale jinak, v kombinaci se Seasonicem S12 je to hlukove obstojnej case (A3000+, box chladic, dva disky, GF7600GS). Nejvic huci pri normalni praci disky, vetrak CPU je teplotne rizenej speedfanem.
Zapory - ma upinani PCI karet takovou umelohmotovou hovadinou, tu doporucuju hned zahodit a dat normalni srouby. Upinani disku jakz-takz ujde. Velkou nevyhodou muze bejt pro nekoho vypinaci cudlik schovanej za dvirkama - me to nevadi, vypinam softwarove a zapinam klavesnici.

Podla popisu, ti staci akakolvek nova skrinka za par stoviek. Je zbytocne platit tisice za paradu.
edit: Aby si pochopil, ze v com je rozdiel a preco su znackove skrine take drahe.
- Su z kvalitneho plechu, ktory byva ovela hrubsi ako maju lacne skrinky. Skrinka je masivnejsia, odpadaju pripadne problemy s vibraciou
- Samozrejme maju lepsi dizajn
- skrinky mau rozne vychytavky...napr lcd display, priprava pre tepelne senzoy na cpu, grafiky, system, velky nizkootackovy vetrak (vacsinou zbytocny), pripravu na dalsie ventilatory (takisto casto zbytocne), rozne uzamykacie mechanizmy
- velkost...skrinky mavaju nadstandardnu velkost, takze odpada problem s objemnymi suciastkami a je zaistene aj lepsie prudenie vzdychu v skrinke.
Ak nieco z tohoto potrebujes kup si kludne aj tu co si vymenoval.

Jen pro informaci. Jakou máte stávající skříň? Jinak ložnici považuji za nejméně vhodnou místnost pro umístění PC, protože i malý hluk je v noci nepříjemný a mají se tam dělat naprosto jiné věci než pracovat. Co třeba umístit PC do nějaké jiné místnosti, popř. z platformy P4 přejít na nějakou méně náročnou na chlazení? Jak už někdo zmiňoval, obvykle po veškerých úpravách zjistíte, že nejvíce "hlučí" disky. Na ty je pak také možno použít různé silencery,ale obvykle jim to zase zvýší teplotu.

Skrinka je nejaky eurocase, stary asi 4 roky, povodne urceny pre atholon 1.8.Pri oprave mi este vybrali mechaniku a nechali tam dieru.Pracujem v zahranici, a momentalne vyuziva pocitac moja manzelka na skypovanie so mnou.Ten komp tak huci, ze poriadne nepocujem, co hovori.

Mne je jasne, ze hucia vetraky, ako som uz napisal, aby som to uchladil v tej starej skrini, mam tam 2 pridavne 80mm vetraky, pretoze do tej skrine sa nedaju namontovat 120mm.Kedze su male, musia sa tocit rychlejsie, a z toho je vacsi hluk.Preto chcem novu skrinku s 120mm vetrakom, a ocakavam od toho znizenie hluku.

stisovaniu a chladeniu PC sa venujem uz dost dlho.
Musis zistit co ti vlastne ten hluk robi. Zapni PC a poodpajaj vetraky vrtulu na cpu zastav rukou, chvilku to vydrzi. Budes pocut ako sa znizi hluk. Velmi casto su pricinou hluku vetraky v zdroji, male pidivrtulky na vga a rezonacia plechov v skrini a disky...
Velka cast sa da stisit ale s diskami si moc neporadis... Mas vzadu v skrini dve pozicie na 8cm vetraky. To vobec nemusi byt dovod na vymenu skrinky. musis zistit ci ti hulakaju vetraky samotne alebo hluk vytvara prudiaci vzduch ktory ide cez vacsinou nepodarene vylisovane mriezky za vetrakmi. Odmontuj vetrak a nechaj ho fucat tak aby prudiaci vzduch na nic nenarazal, ak je hlucny treba ho vymenit ak nie tak treba vyrezat do bedne 8 cm dieru a prekryt to mriezkou ktora sa pouziva v beznej elektronike, stoji par korun. Najlepsie je spravit diery do bedne a vymenit vetraky tym padom mas vyriesene prudenie vzduchu v skrini a bude tato cast aj ticha. Odporucam aby si si kupil arctic cooling fan 3TC su to vynikajuce teplom regulovane vetraky ktore mozu vdaka tomu su vysoke a maju siroke lopatky ist na nizkych nepocutelnych otackach.
Dalej VGA ak je aktivny chladic bude urcite hucat, vacsinou sa oplati kupit rovno novsiu VGA s pasivnym chladenim. (netreba sa bat, dva 8cm vetraky ktore budu nad nou sa o odvod tepla postaraju)
Chladic na CPU, pozeram ze mas P4, ak je to prescott s boxovanym chladicom tak je to uz samo o sebe hlucne ako prasa... Vymena boxu za Arctic cooling Freezer 7 pro. Treba ho otocit tak aby fukal na zadnu stranu skrine, 2 fany 3TC sa postaraju a najkratsiu cestu tepleho vzduchu von zo skrine. A zostavaju disky... Tuto cast ako jedinu nemam vyriesenu ani ja, pretoze kvalitny box na stisenie a samozrejme chladenie stoji par korun...
Existuju este peny na vytlmenie kejsu ale lacne za nic nestoja a kvalitne su dost drahe, navyse dobre to spravit je celkom slusna pakaren...
Na temu tlmiacich hmot sa viedli uz strasne diskusie ale z mojich skusenosti mi vychadza jedine, oplati sa ak na to mas a mas vyriesene prudenie vzduchu v skrini, inac si uvaris compa...
Raz sa uz musim dokopat k spisaniu postupu upravy mojej skrine aj s fotkami :-) mozno by to par ludom pomohlo :-) pekny den prajem

Outsourcovat skříň z ložnice do vedlejšího pokoje nebo chodbu. Já to praktikoval na vysokoškolské koleji, teď doma. Skříň řve na chodbě, ze skříně vedou prodloužené kabely na myš, klávesnici, monitor a USB vypalovačku. Zavřu dveře a je klídek. :-)

Dakujem vsetkym za rady.Pc nemozem odstahovat nikde, mame maly byt.V spalni je to idealne, pretoze zena mi skypuje vecer, ked ulozi syna.Ta skrina je fakt stara a skareda, pocitac som mal rozobraty 1000 krat, a podla toho aj ta skrina vyzera.Prosim vas neradte mi ako ju vyuzit, pretoze sa to neda.Chodim domov raz za 3 tyzdne na vikend a naozaj nemam cas starat sa o pocitac.Chcem zobrat stary PC do obchodu, kde mi to prehodia do novej bedne.Prosim len o pomoc s vyberom novej skrine.Vas nazor?

http://www.pixmania.sk/sk/sk/569023/art/nzxt/pc-skr inka-hush-eierna.html#
http://www.pixmania.sk/sk/sk/215620/art/thermaltake /skrinka-pc-tsunami-va3000.html

Dakujem.

Ak si to nepostrehol, tak ti to zopakujem. Je uplne jedno (takmer) aku skrinku si kupis. Podstatne je co je v nej a ako to tam pracuje. Rozmerovy standard ma kazda atx skrina.
Osobne mam pocit, ze ti ide o dizajn a nie o chladenie. Ja osobne by som si kupil lacnu skrinku, co sa mi paci duzajnovo a usetrene peniaze vrazil do kvalitnych chladicov. Ak mas pocit, ze ich uz mas a ze ti nic netreba, tak pozval zenu na veceru;o).

Mám čínský zdroj a ventilátor zavěšený hlavou dolu. Při startu PC to minutu hřmí, pak se to ustálí a uklidní, ale po hodině to začne zas pobrukovat. Myslíte, že by pomohlo otočit zdroj o 180 stupňů, aby ventilátor "nevisel"? dík za nápady.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru