Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Pevný disk v routeru jako vlastní online storage?

Prosím o vysvětlení k pevným diskům připojitelným přes LAN, které lze koupit např. tady http://www.czechcomputer.cz/cat_tree.jsp?bpath=Pevn %C3%A9+disky%5CLAN.

Chceme nějaký LAN-disk koupit, připojit do routeru a používat je jako vlastní online úložiště dat, které by bylo přístupné odkudkoliv, kde je připojení k internetu. Předpokládám, že to lze, ale jak se to dělá?

V místě, kde by ten LAN-disk byl fyzicky umístěn, není žádný server, žádná doména. Je tam jen trvale připojený obyčejný adsl router se 4 sloty a do něj jsou připojené 2 počítače, které nejsou sesíťovány a fungují jako single.

1) Aby ten LAN-disk byl přístupný odkudkoliv, musí mít asi přidělenou nějakou www adresu, že. Což znamená mít vlastní doménu a někde nastavit, že ten disk má být přístupný pod adresou www.nasedomena.cz/landisk ?

2) Jak chránit data na tom LAN-disku, aby k nim neměl přístup někdo jiný? Firewall musí být na routeru? Plus nějaké utility zabezpečující, že adresa www.nasedomena.cz/landisk bude přístupná jen po zadání uživatelského jména a hesla?

3) Jsou pro tento účel vhodné všechny LAN-disky v tom odkazu nebo jen některé? Neboli jaké parametry musí mít LAN-disk, aby mohl fungovat tak, jak potřebujeme?

Děkuju předem za vysvětlení a trpělivost. Budu vděčná i za link na nějaký článek pro BFU, kde by to bylo vysvětleno ;-)

Edit: Hledám na netu a našla jsem článek o výrobku, který by asi? splňoval naše požadavky http://www.super.cz/techno/16897-univerzalni-sitovy -disk-western-digital-my-book-world-edition-ii.htm l
a mají ho i v Czech Computeru http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=43234

Edit2: Tento disk to asi taky umí a je levnější :-) http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=43233

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny