Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Bootování se zastaví u té tabulky s irq

Je to nová deska s čipsetem i915G a ať provádím s biosem všechno možny vždy se to zastaví u té tabulky s nastavením pci, jak jsou tam ty irq atd, před tou hlaškou dmi verifing pool data která se samozřejmě už neobjeví.
Zkoušel jsem měnit zdroj (ale našel jsem 20ti pinovej - no v nejhorším bych se mohl podívat na 24 pinovej ale myslím, že tím to nebude)Poslední z té tabulky mě to načte acpi kontroler - kterej jsem zkusilv biosu vypnout potom byl poslední network kontroler.
Netušíte někdo co s tím? Já už začínám být v koncích.

Předmět Autor Datum
A nepomůže ani odpojení dvd a hdd - mělo by to začít a s disketovkou. Vytuhne to a zasekne se. Kláve…
zdenekhribek 22.09.2007 22:40
zdenekhribek
Ok, kdy ti to naposled běželo ? Odpoj všechno kromě zdroje resetuj bios a zkus to spestit.
Machy_CZ 23.09.2007 00:12
Machy_CZ
vyhoď kromě grafiky všechny karty ven. v biosu zvol default nastavení. i915 není nová deska - to máš…
lední brtník 23.09.2007 00:18
lední brtník
Bootování zdaleka ještě nezačalo. Nutno pátrat, proč nezačalo. Vadný řadič disků (zkusit dát disk na…
Rce 23.09.2007 00:20
Rce
Ta deska je mová ve smyslu, že nevyzkoušená, koupil jsem ji sice v bazaru ale všechno bylo origináln…
zdenekhribek 23.09.2007 01:07
zdenekhribek
Té desce bych poněkud nevěřil. Ale i v bazaru máš nárok na reklamaci. Je jisté, že k podpoře toho Ce…
Rce 23.09.2007 01:19
Rce
Taky bych té desce nevěřil. V žádném případě bych si MB nekupoval v bazaru, je to nejdůležitější kom…
Fuente 23.09.2007 10:57
Fuente
Máte pravdu, já tušil problém v té desce. Zkusil jsem ještě pár zoufalých pokusů - vyndat baterku, n…
zdenekhribek 23.09.2007 11:10
zdenekhribek
Tak už vím jak to je - musel jsem koupit jinou desku, která se choval stejně abych začal podezírat p… poslední
zdenekhribek 03.11.2007 18:58
zdenekhribek

A nepomůže ani odpojení dvd a hdd - mělo by to začít a s disketovkou. Vytuhne to a zasekne se. Klávesnicí to restartovat nejde. Štěstí že mám manuál,(na wbovejch stránká FIC nic není) zítra si ještě projdu všechny položky setupu biosu, třeba na něco příjdu.

Bootování zdaleka ještě nezačalo. Nutno pátrat, proč nezačalo. Vadný řadič disků (zkusit dát disk na jinou kšandu, do jiného SATA, do jiného počítače). Vadný HD se mi nezdá, to obvykle zahlásí, že z něj číst nemůže. Nechal jsi to dost dlouho stát? Kdy se BIOS nemůže procedit do HD, tak se o to pokouší dost dlouho, než něco oznámí. Zkus to nechat přes 2 cigára nebo 1 pivo, jestli něco nenahlásí. Může být vadná základní deska, nebo časování pamětí a procesoru - resetovat BIOS jak radí kolega výše, zadav v BIOSu LOAD DEFAULT či něco obdobného, co tam máš. Dále jak radí Brtník, vytahat vše, co tam být nemusí (zvuková karta, TV, modem, siťvka atd) pro start počítače.
//Edit: Setkal jsem se, že podobný jev činila vadná myš nebo klávesnice, zkusit jinou klávesnici, myš odpojit.

Ta deska je mová ve smyslu, že nevyzkoušená, koupil jsem ji sice v bazaru ale všechno bylo originálně zabaleno. Tudíž nemůžu tvrdit, že to vůbec někdy běželo.
Zkusil jsem ji zapojit jen s disketovou mechanikou, ale na té tabulce se to vždy zasekne. A mimochodem tu grafiku to má integrovanou.
A vždycky když jsem něco zkoušel měnit v biosu jsem se vrátil k tomu základnímu nastavení.
A ještě jedna možná komplikace - můj celeron byl na tu desku příliš nový, tak jsem si nechal pomocí externího programátoru přeflaschovat bios -ten jsem sehnal na strákách české firmy mironic. To flashování nebylo rozhodně podomácku - dělala to serózní firma Penta Strakonice s níž mám ty nejlepší zkušnosti. Přesto to vypadá na možný problém biosu - když už by deska měla začít hledat diskové zařízení ze kterýho má bootovat se to zasekne.

Máte pravdu, já tušil problém v té desce. Zkusil jsem ještě pár zoufalých pokusů - vyndat baterku, nechat tomu čas aby to naběhlo a ještě nějaky věci v biosu. Možná by stálo za úvahu ještě přeflashovat bios ale do toho se mi nechce vrážet další peníze.
Jinak ta deska byla taková sázka - udělat pc s P4(775) do dvou tisíc - integrovaná grafika, DDR paměť a nejlevnější byl ten procesor. Jsou to všechno bazarovy věci sehnany na aukcích a podobně.
Moc Vám všem děkuji za radu a pomoc.

Tak už vím jak to je - musel jsem koupit jinou desku, která se choval stejně abych začal podezírat procesor - jen co jsem místo něj koupil celerona - (ta druhá deska od gigabytu měla velmi dobrou podporu včetně seznamu podporovaných procesorů) všchno jelo jako báseň. A mně bylo divny když ten člověk co mi ho prodal nezapočítal cenu poštovnýho k dohodnuté ceně procesoru. Inu levné věci - na ty se vždycky nechám nachytat.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru