Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Poraďte s upgradem PC

Ten zdroj, co mas, se na nove pocitace moc nehodi. Duvodem je pouze jedna a jeste k tomu prumerne vykonna 12V vetev. Silna 3,3V vetev je na nic, vyuziva ji prakticky jen AGP (coz mit nebudes) a SATA disky (budes mit jen minimum).

Ja bych v dane situaci - pokud nechces menit zdroj - upgradoval asi takto:

pameti A-Data DIMM 1024MB DDR II 800MHz 822,-
deska Asus M2A-VM - AMD 690G 1486,-
CPU AMD Athlon 64 X2 3800+ EE 35W 1774,-
hdd Samsung SpinPoint T HD501LJ - 500GB SATA II 3062,-

Celkem cca 7 tisic.

Zbyle penizky muzou poslouzit na nakup OS nebo pokud uz OS mas, tak treba tichy chladic. Nebo za par korun regulator otacek ventilatoru chladice (ktery se dodava spolu s procesorem), uvedeny 35W procesor skoro ani nehreje.
A nebo jeste lepe druhou 1GB pamet. 2GB RAM je velmi solidni zaklad i pro nejblizsi budoucnost.
Klidne bys mohl zbyle penize utratit i za grafickou kartu, neco s cipem ATi 2600XT by urcite nebylo spatne. Nebo 2600Pro, jak uvedls ostatne sam. Cokoliv vykonnejsiho bych se vzhledem ke zdroji zdrahal osadit - pak by mela takove graficke karte predchazet vymena zdroje.
Pokud na vymenu zdroje dojde, navrhuji Seasonic SS-400ET 400W OEM. Stoji cca 1400 CZK a ma uz dve 12V vetve, kazda da stejny proud, co jedina vetev tveho Fortronu (mimochodem Fortron je znacka kvalitni, bezesporu, ale typ uz zkratka zastaraly). Pokud bys do budoucna chtel osadit brutalne vykonne a zrave graficke karty, poohledni se mezi zdroji Seasonic po silnejsim kousku. Ale i tenhle 400W zarucene nezklame. Tichy je take.

Integrovana grafika v mnou navrhovane desce neni spatna. Tvou GF4MX rozhodne prekona. Samozrejme, Bioshock si na ni uspokojive nezahrajes, ale jinak je vazne docela pouzitelna. Pokud neplanujes napechovat PC kartami, spokojis se i s formatem microATX, ktery ma. Navic je dost solidni na to, abys do ni treba casem osadil i ty nejvykonnejsi CPU a GPU. Deska je vezme.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny