Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Životnost starých základních desek a CPU

Ahoj,
tak si tu dumám nad tím, jak pořídit legální systém.
Kdysi (4 roky zpátky?) jsem v podstatě věnoval jednomu známému počítač na Internet a filmy. Byla tam (sice nově koupená, ale už dávno zastaralá) deska Syntax s čipsetem snad VIA KT266 a do ní jsem posadil Duron 750. K tomu 256MB RAM a Radeon 9000 do AGP. Použitelné a stabilní. I dnes přehrává čerstvé DivX filmy, využití procesoru osciluje kolem 80 procent.
No a protože tam byl použitý placený OS ale nelegálně nainstalovaný a už mě otravuje tu mašinu pořád udržovat zajištěnou tím, že na ni dohrávám záplaty ručně, tak jsem zvažoval zakoupení legalizačních XPhome a měl bych pokoj.
Kardinální otázka - udělali byste to na mém místě? Pro tak starý (4 roky?) stroj? Ten Duron byl už tehdá z bazaru a deska i jako nová stála 980 Kč. Moje zkušenosti s provozem starých neznačkových a bazarových komponent jsou silně negativní a obávám se, že jakmile bych koupil dolegalizační XP, tak deska umře a já se s XP za dva litry budu moct akorát vyfotit.
Skoro přemýšlím o koupení nové desky s int.VGA a AM2, nejlevnějšího CPU a 512MB - 1GB RAM. Ale to by byly zase nějaké 3 tisíce navíc a dokopat někoho k tomu, aby dal 3k navíc, když mu aktuální řešení stačí, je náročné.
Co vy na to? Díky...

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny