Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nová USB klávesnice a myš náhodně nenajedou při startu XP

Takže USB legacy pro klávesnici je zapnutý v BIOSu, to jsem kontroloval již kdysi.

Ještě vám napíšu přesný postup jak ta závada po zapnutí počítače probíhá.
Zapnu počítač. Najede BIOS na obrazovce. Rozsvítí se klávesnice a myš. Klávesnice vždy funguje. Ověřeno přepínáním NUMLOCKu. Myš také vždy funguje - ověřeno přepínáním citlivosti 800/1600 - signalizuje změnou barvy LED na myši.
Pak začne najíždět WindowsXP. Během tohoto najíždění asi hledá hardware a přitom zhasne obrazovku na zlomek vteřiny (přepíná rozlišení) a také přestane fungovat myš i klávesnice. A zde je ten kritický okamžik kdy buď všechno najede a myš a klávesnice normálně fungují. A nebo se stane to, že jedno zařízení z nich, případně oboje nefunguje. Teď naposledy se k tomu přidalo to že po neúspěšném hledání myši a klávesnice nenajel monitor (zůstala černá obrazovka), takže to bylo na reset. Jinak stačí vyndat příslušnou USB periférii a po zastrčení normálně najede.
Ze začátku jsem to řešil tak, že jsem měl současně zapojenou PS/2 klávesnici i PS/2 myš současně s novými USB zařízeními. To se pak nikdy nestalo, aby to nefungovalo. Ale kamarádka nechce, aby tam byly za stolem zastrčený ty starý "strašidla".

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny