Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nová USB klávesnice a myš náhodně nenajedou při startu XP

Takže: nejedná se o můj počítač, ale počítač známé. Nejsem u něj, ale časem tam zase zajdu, protože mě každou chvíli k tomu volá.

Jedná se o to, že její počítač fungoval dobře do té doby než si koupila k němu novou klávesnici a myš (protože staré byly již ošklivé). Staré byly připojené přes PS/2 a chodí dodnes bez jakýchkoliv problémů. Nové jsou již USB a je tu problém. Při najetí WinXP home někdy nefunguje klávesnice, někdy myš a někdy oboje. Teď nastalo i to že nenajede i LCD monitor přes DVI (je černý), při tom v BIOSu ještě zobrazuje. Zatím jsem to řešil restartováním počítače, on se pak někdy chytne.
Co s tím?

Klávesnice ani myš nevyžadují ovladač. Zkoušel jsem odebrat zařízení (myš i klávesnici) po restartu si je našlo a situace se opakuje. Jde o to, že někdy to najede bez problémů, a někdy, jako třeba dnes, to nenajede vůbec. Možná že to souvisí s USB, ale USB flashka však u ní chodí bez problému, také foťák i mp3 přehrávač, které se také připojují jako velkokapacitní zařízení.

Zmíněnou klávesnici i myš jsem zkoušel u sebe doma a tam chodí bez jakéhokoliv problému.
Zkoušel jsem to i u ní v inkriminovaném počítači s live distribucí Knoppix - tam taky žádný problém. Přinesl jsem k ní svůj hardisk a na něj nainstaloval Mandrivu 2007 a taky bez jakéhokoliv problému. Takže usuzuju, že hardwarem to nebude.
Vůbec mě nenapadá čím by to mohlo být.
Ještě jsem zkoušel Antivirem to projet, AdAwarem a Spybotem. Taky nic. Nakonec jsem to defragmentoval.
Přeinstalovávat se mi to fakt nechce.

Připojení na internet nemá.
Snažil jsem se hledat tento problém pomocí Google, ale zjistil jsem, že je velmi častý. Bohužel jsem žádné řešení nenašel.

Možná jsem toho napsal pro začátek dost, ale už se s tím trápím asi šest týdnů a nevidím žádné řešení.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny