Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Oziveni "mrtveho" disku

Dobry den,
na svem PC mam (teda do dnesniho vecera jsem mel) dva operacni systemy. Kubuntu a WinXP. Zavadeni OS jsem mel resene pres GRUB. Dnes jsem zapnul PC, pres grub vybral Kubuntu a to se zacalo nacitat. V tom momemte jsem si vzpomnel, ze potrebuji nabootovat do windowsu, tak jsem PC natvrdo resetoval (chyba, vim, uz to delat nebudu). PC mi nabootoval do poskozeneho GRUBU, ktery hazel osklivy error. Zavadec systemu jsem tedy opravil pomoci instalacniho cd windowsXP. PC mi nabootoval do Windows. Nyni odbocka. V pc mam dva fyzicke disky. Na prvnim je win disk D: a taky ext3 partition, kde bylo kubuntu a na druhem fyzickem disku byl win disk C: a E:. Nyni po nabootovani do windows vsak vidim pouze disky C a E. Disk D, ktery byl na stejnem fyzickem hdd jako linux partition nevidim. Pokud se podivam do spravy disku (ovladaci panely - nastroje pro spravu -sprava pocitace - sprava disku) disk D vidim, je vsak u neho napsano Neznamy a Neinicializovano. Pokud na nej kliknu pravym tlacitkem a dat inicializovat disk, nic se nestane. Uz si opravdu nevim rady, na tomto disku mam temer vsechna data a velmi nerad bych o ne prisel. Budu vdecny za jakoukoliv radu.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
ty Win disky byly asi FAT32, že? (Jinak si nedokážu představit, proč by se NTFS měl poškodit, když s…
touchwood 05.10.2007 07:26
touchwood
Mohol by som ťa poprosiť o radu..?? Nevieš o nejakom nástroji na obnovu dát poškodeného disku (oddie…
dygestor 05.10.2007 12:20
dygestor
A ono nic ze zmiňovaných nástrojů nefunguje? Hledaný výraz: obnova dat Potom kliknout na "Hledat" …
karel 05.10.2007 12:23
karel
Dík za radu...:beer:... Mám strašne dôležité data a tak by som potreboval (viem nelegálne šírenie s…
dygestor 05.10.2007 12:57
dygestor
Tak teda konkrétní info: hledat na internetu, je velký a je tam všechno. Co se nenajde do minuty, to… poslední
karel 05.10.2007 13:00
karel

ty Win disky byly asi FAT32, že? (Jinak si nedokážu představit, proč by se NTFS měl poškodit, když se s ním nic nedělalo)

V takových případech se používají nástroje pro obnovu poškozených oddílů FAT, osobně mám dobré zkušenosti se SW GetDataBack od Runtime Software.

Rozhodně bych doporučil převod všech Win oddílů na NTFS (žádný PQ Magic, ale jedině příkazem Convert z Windows, pokud jsou ti tvá data milá), pokud tvá Linuxová distribuce nepodporuje NTFS, nech si nějaký menší "přenosový" oddíl, ale nepočítej s velkou spolehlivostí takového oddílu.

P.S.: FAT32 je dneska pro použití na pevných discích už definitivní mrtvola.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru