Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem RAM - PROBLÉM S NÍ (asi)

Dobrý den, na úvod: co chci řešit, se tady již někdy probíralo, ale já to asi po 1 hodině hledání zaboha nemůžu najít - někdo rozšířil RAM na 4 GB a řešil jakýsi problém,ale to mne nezaujímalo, objevil se tam diskuzní příspěvek, že když se rozšíří RAM, PC může občas "jen tak" vytuhnout a to je RAM dobrá. U mne se to totiž stalo. Doposud jsem měl 1 GB RAM a vše OK. Rozšířil jsem RAM na 2 GB a ejhle, nepravidelně, někdy jednou za týden, nekdy 1x za dva dny PC vytuhne, ale tak, že nepomáha tzv. "trojhmat", ba ani tvrdý restart - po tomto jen vidím, že HDD jede jak divý, ale nic - to zn. kontrola HDD se rozsvítí, slyším jak se "točí", ale toť vše. Musím PC vypnout z el. sítě, znovu zapnout a pak jede v poho, jakoby se nic nestalo. A to zase na týden, nebo 2-3 dny. Ještě: dělá to jen když PC zatížím , třeba hrou, normálním provozem: Net, psaní a pod. to se nic neděje. RAM jsem samozřejmě otestoval programem, (název asi Memory test, nebo RAM test)který jsem dostal od ofic firmy na CD, dle pokynu jsem ho nechal běžet cca 24 hodin a u RAM nenalezl ani jednu chybu.
Má konfigurace: WinXp Home, SP2, MB: nForce Epox EP 9NDA3+, typ sběrnice DUAL DDR SDRAM, RAM: 4x 512 - DIMM1 512 PC 3200 DDR SDRAM, 400 MHz.
RAM jsem dokupoval tak, že jsem vzal původní z PC a dle ní mi přesně objednali další pár.
Prosím o odpověď, zda je u mne nějaké řešení, můj názor je, že to asi v chybném hardw. nebude, spíš, asi něco někde nějak nastavit v BIOS-u.....asi.....možná.... Děkuji za rady, nebo názory.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny